• Acer Palmatum Bloodgood
  • Acer Palmatum Bloodgood
  • Acer Palmatum Bloodgood
  • Acer Palmatum Bloodgood
  • Acer Palmatum Bloodgood
  • Acer Palmatum Bloodgood
  • Acer Palmatum Bloodgood
  • Acer Palmatum Bloodgood
  • Acer Palmatum Bloodgood
  • Acer Palmatum Bloodgood

Acer Palmatum Bloodgood

Donker rode japanse esdoorn Bloodgood Kan 175 tot 200 cm hoog worden
Artikelnummer:
10406
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€17,24
Incl. btw

 

Acer Palmatum Bloodgood

Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu  Volgroeid: 300cm 
Potmaat: Zie keuzemenu
Bloeiperiode: maart tot september
Plantlocatie: Half zon
Type grond: Bosgrond / Turfachtig
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Liever niet
Voorraad: 100+
Beschrijving:

Deze smal opgaande fraaie japanse esdoorn heeft donkerpaars blad. Hij wordt vaak aangeboden in Tuincentra en daarom een van de bekendste onder de japanse esdoorns. Na 10 jaar kan hij een hoogte bereiken van circa 3 meter. Het blad van de Bloodgood is grof en diepingesneden. In de herfst verkleurt het donkerpaarse blad naar rood. Zodat uw tuin in deze periode weer een ander aanzien heeft. Verder is het een soort die goed te gebruiken is in een border of grote patiobakken.

Standplaats

De Acer Bloodgood kunt u het beste in de volle grond zetten. De plant staat het liefst in half zon en half schaduw. Indien u de plant in de volle zon zet zorg er dan voor dat de plant voldoende water krijgt.

Snoeien Acer Bloodgood

De Acer Bloodgood kunt u beter niet snoeien. Indien u de plant kort wilt houden of overhangende takken wilt wegsnoeien dan kunt u dat het beste doen in het vroege voorjaar.

Grondsoort

De Acer Bloodgood staat het liefst in turfgrond opgemengd met bosgrond. De grond mag zuur en humusrijk zijn. Zet de acer nooit in klei of zand dit gaat helaas tenkoste van de plant. Het beste wat u dan kunt doen is een groot plantgat maken en hierin de juiste grond plaatsen.

Winterhardheid

De Acer Bloodgood is zeer winterhard. Tevens goed bestand tegen de wind.

Bemesting

De Acer Bloodgood kunt u tweemaal per jaar bemesten. Een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. U kunt hiervoor universele voeding, koemest en organische mest gebruiken.

Kuip/pot/volle grond

De Acer kan het beste in de volle grond. Indien u de plant in een pot zet zorg dan voor voldoende ruimte en dat de juiste grond wordt toegevoegd.

Verplanten

Mocht u de Acer Bloodgood willen verplanten dan kunt u het beste de plant rondsteken in september en rooien in oktober. Wacht altijd even tot het blad gaat vallen.

De Acer Palmatum Bloodgood is een echte eyecatcher in de tuin.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »