• Acer Palmatum Brandt's Dwarf
  • Acer Palmatum Brandt's Dwarf
  • Acer Palmatum Brandt's Dwarf

Acer Palmatum Brandt's Dwarf

Acer palmatum Brandt's Dwarf
Artikelnummer:
11598
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€22,43
Incl. btw

 Acer Palmatum Brandt's Dwarf

Naam plant: Acer Palmatum Brandt's Dwarf
Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu  
Potmaat: Zie keuzemenu
Bloeiperiode: maart tot september
Plantlocatie: Half zon
Type grond: Bosgrond / Turfachtig
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Liever niet
Voorraad: 100+
Beschrijving:

Een kleine, roodbladige Japanse esdoorn. In het voorjaar helderrood. Al gauw verkleurend naar donkerrood. In de zomer groenachtig met een helderrode herfstkleur. Is eigenlijk de "Atropurpureum" in het klein. Het blad is grof en diep ingesneden zoals de meeste palmatum soorten. Deze boom is na 10 jaar ongeveer 150-175cm hoog en 100cm breed.

Standplaats

De Brandt's Dwarf kunt u het beste in de volle grond zetten. Zet hem in de halve zon en niet in de volle zon. Mocht u hem toch in de volle zon willen zetten zorg dan dat de plant voldoende water krijgt.

Snoeien

Deze plant houdt er niet van om gesnoeid te worden. Indien u wilde overhangende takken wilt wegsnoeien dan kunt u dat het beste doen in het vroege voorjaar als de plant nog niet in het blad staat.

Grondsoort

De Acer Brandt's Dwarf staat het liefst in turfachtige grond die goed waterdoorlatend is. Deze plant kunt u niet plaatsen in zand of klei. Maak dan een plantgat waar u turfgrond in plaatst.

Winterhardheid

Deze plant is goed winterhard en bestand tegen de wind.

Bemesting

De Acer Brandt's Dwarf kunt u tweemaal per jaar bemesten met koemest of organische mest. U neemt een hand vol en plaatst dan rondom de stam.

Kuip/pot/volle grond

De Brandt's Dwarf staat het liefst in de volle grond. Mocht u hem toch in een bak of pot willen plaatsen zorg dan voor een redelijk grote pot zodat de wortels voldoende ruimte krijgen. Een kleine pot raakt snel vocht en voeding kwijt waardoor de plant tekort zal komen.

Verplanten

Mocht u deze plant willen verplanten dan kunt u dat het beste doen in oktober als de bladeren eraf beginnen te vallen. Het is goed om de plant in september alvast rond te steken zodat hij stopt met groeien.

Kortom de Acer Palmatum Brandt's Dwarf is een oopgaande en kortere Acer geschikt voor iedere tuin.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »