• Acer Palmatum Eddisbury

Acer Palmatum Eddisbury

Acer Palmatum Eddisbury
Artikelnummer:
12380
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€45,43
Incl. btw

Acer Palmatum Eddisbury

Naam plant: Acer Palmatum Eddisbury
Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu  
Potmaat: Zie keuzemenu
Bloeiperiode: maart tot september
Plantlocatie: Half zon
Type grond: Bosgrond / Turfachtig
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Liever niet
Voorraad: 100+
Beschrijving:

De Acer Palmatum Eddisbury is één van de meer dan 200 varianten van de Acer palmatum. Het enige verschil met de gewone Acer palmatum is dat het blad niet glad en groen is. In het voorjaar is het gerimpelde blad vuurrood, om later naar gebleekt rozerood te verkleuren. Vanaf midden zomer is het blad meer blauwgroen met rode nerven. Verder gedraagt de plant zich identiek aan de gewone Acer palmatum.

De Acer Palmatum Eddisbury is een bladverliezende heester. De plant kan een hoogte van meer dan 5 meter bereiken, maar door de zeer langzame groei zal dit in de praktijk nooit voorkomen. 2 meter zal ongeveer het maximum zijn. Het blad is zeer diep ingesneden. Een belangrijk kenmerk van alle Acer palmatum variëteiten is dat het tijdens de herfst prachtig verkleurt naar oranje en rode tinten. Omstreeks april verschijnen er trossen kleine, roodachtig paarse bloemen. Deze bloemetjes zijn echter zeer onopvallend. De plant is goed winterhard en overleeft de winters dus probleemloos. Bij vorst of koude wind in het voorjaar kunnen de nieuwe blaadjes doodgaan, maar doorgaans vormen zich binnen een aantal weken weer nieuwe blaadjes. De Acer Palmatum Eddisbury doet het het beste in op een beschutte plek in de zon of halfschaduw in een voedselrijke grondlaag. De Acer Palmatum Eddisbury vereist weinig verzorging. Let er wel op dat u bij het aanplanten Tuinturf aan de wortels toevoegt.

De Acer Palmatum Eddisbury is onmisbaar in de Japanse tuin.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »