• Acer palmatum Ryusen op stam
  • Acer palmatum Ryusen op stam

Acer palmatum Ryusen op stam

Hoogte 100 cm Potmaat 7,5 liter
Artikelnummer:
13658
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Acer palmatum Ruysen op stam
€68,43
Incl. btw

 

Acer palmatum Ryusen op stam

Hoogte bij aflevering: 80cm stamhoogte
Potmaat: C7,5
Bloeiperiode: maart tot september
Plantlocatie: Half zon
Type grond: Bosgrond / Turfachtig
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Liever niet
Voorraad: 100+
Beschrijving:

Acer palmatum Ryusen is een langzaam groeiende Japanse esdoorn die uiteindelijk een hoogte bereikt van 120 tot 150 cm en een breedte van 120cm. Het blad van Acer palmatum 'Ruysen' is grof ingesneden. De bloei van Acer palmatum 'Ruysen' valt in de periode april-mei maar is zeker niet de belangrijkste sierwaarde van deze heester. Acer palmatum 'Dissectum' verkleurt met een prachtige oranje herfstkleur.

Standplaats Acer Dissectum

Deze acer wordt veel gebruikt als overhangende plant bij een vijver, rotstuin, tuinpad of in een pot. Door zijn fijne blad is deze plant niet geschikt voor de volle zon. Zet hem in half zon en half schaduw zodat hij het beste tot zijn recht komt.

Kuip/pot/volle grond

De Acer Ruysen kan prima in een pot, kuip of bak. Zorg ervoor dat u de juiste grond en bemesting toepast zodat de plant niks tekort komt.

Snoeien

De Acer Ruysen snoeien kunt u het beste doen in februari net na de vorst. De plant staat dan nog niet in blad en kan het snoeien dan goed hebben. Snoei de droge en wilde takken weg zodat de vorm in balans blijft. Het snoeien van de acer zorgt er wel voor dat u hem topt en dat hij niet verder zal groeien op de gesnoeide tak.

Grondsoort

De Acer Ruysen staat het liefst in zure en humusrijke grond. Maak een aardig plantgat waar de plant zijn wortels in kan uitbreiden. Plaats hierin een mengsel van tuinturf en potgrond. Zet deze plant niet in de kleigrond of zand hier kunnen zijn wortels niet goed tegen.

Winterhardheid

Deze plant is zeer winterhard en kan goed tegen de wind.

Bemesting

De Acer Ruysen kunt u tweemaal per jaar bemesten met koemest of organische mest. Eenmaal voordat hij in het blad komt en eenmaal net na de zomer.

Verplanten

De Acer Ruysen verplanten kunt u het beste doen in het late najaar. Steek de plant in september rond zodat de plant stopt met groeien. Nadat hij zijn blad laat vallen kunt u de plant verplanten.

De Acer Palmatum Ruysen op stam is een lage groene acer  op een stam.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »