• Acer Palmatum Dissectum
  • Acer Palmatum Dissectum
  • Acer Palmatum Dissectum
  • Acer Palmatum Dissectum
  • Acer Palmatum Dissectum
  • Acer Palmatum Dissectum
  • Acer Palmatum Dissectum

Acer Palmatum Dissectum

Acer palmatum Dissectum Japanse Esdoorn.
Artikelnummer:
11069
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€22,43
Incl. btw

 

Acer palmatum Dissectum

Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu
Potmaat: Zie keuzemenu
Bloeiperiode: Geen
Plantlocatie: Zon/ Half schaduw
Type grond: Iedere goede tuingrond
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Winter
Voorraad:

100+

Beschrijving:

Acer palmatum 'Dissectum' is een langzaam groeiende Japanse esdoorn die uiteindelijk een hoogte bereikt van 120 tot 150 cm en een breedte van 120cm. Het blad van Acer palmatum 'Dissectum' is zeer fijn ingesneden. De bloei van Acer palmatum 'Dissectum' valt in de periode april-mei maar is zeker niet de belangrijkste sierwaarde van deze heester. Acer palmatum 'Dissectum' verkleurt met een prachtige oranje herfstkleur.

Standplaats Acer Dissectum

Deze acer wordt veel gebruikt als overhangende plant bij een vijver, rotstuin, tuinpad of in een pot. Door zijn fijne blad is deze plant niet geschikt voor de volle zon. Zet hem in half zon en half schaduw zodat hij het beste tot zijn recht komt.

Kuip/pot/volle grond

De Acer Dissectum kan prima in een pot, kuip of bak. Zorg ervoor dat u de juiste grond en bemesting toepast zodat de plant niks tekort komt.

Snoeien

De Acer Dissectum snoeien kunt u het beste doen in februari net na de vorst. De plant staat dan nog niet in blad en kan het snoeien dan goed hebben. Snoei de droge en wilde takken weg zodat de vorm in balans blijft. Het snoeien van de acer zorgt er wel voor dat u hem topt en dat hij niet verder zal groeien op de gesnoeide tak.

Grondsoort

De Acer Dissectum staat het liefst in zure en humusrijke grond. Maak een aardig plantgat waar de plant zijn wortels in kan uitbreiden. Plaats hierin een mengsel van tuinturf en potgrond. Zet deze plant niet in de kleigrond of zand hier kunnen zijn wortels niet goed tegen.

Winterhardheid

Deze plant is zeer winterhard en kan goed tegen de wind.

Bemesting

De Acer Dissectum kunt u tweemaal per jaar bemesten met koemest of organische mest. Eenmaal voordat hij in het blad komt en eenmaal net na de zomer.

Verplanten

De Acer Dissectum verplanten kunt u het beste doen in het late najaar. Steek de plant in september rond zodat de plant stopt met groeien. Nadat hij zijn blad laat vallen kunt u de plant verplanten.

De Acer Palmatum Dissectum is een lage groene acer met een grote sierwaarde.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »