• Acer Palmatum Emerald Lace
  • Acer Palmatum Emerald Lace
  • Acer Palmatum Emerald Lace
  • Acer Palmatum Emerald Lace
  • Acer Palmatum Emerald Lace

Acer Palmatum Emerald Lace

Acer Palmatum Emerald Lace 80-100 cm in 10 liter pot
Artikelnummer:
11602
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
€14,89
Incl. btw

 

Acer palmatum Emerald Lace

Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu  
Potmaat: Zie keuzemenu
Bloeiperiode: maart tot september
Plantlocatie: Half zon
Type grond: Bosgrond / Turfachtig
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Liever niet
Voorraad: 100+
Beschrijving:

Acer palmatum Emerald Lace is een mooie Japanse Esdoorn die in de breedte groeit. Hij wordt circa 150cm hoog en kan wel 250cm breed worden. Zeer mooi om langs een vijverrand te plaatsen! of om solitair in de tuin te zetten. Het fris groene blad is fijn en diep ingesneden. In de Herfst krijgt het blad een rode/bruine kleur.

Standplaats

De Acer Emerald Lace kunt u het beste in half zon en half schaduw zetten. Deze acer heeft zeer fijn blad waardoor hij niet geschikt is voor de volle zon.

Kuip/pot/volle grond

Deze Acer kan zowel in de pot, kuip of volle grond. Zorg voor de juiste grond en de juiste bemesting zodat de plant niks tekort komt.

Snoeien

Het snoeien van deze plant wordt afgeraden. Indien u toch takken wilt weghalen kunt u dat het beste in het vroege voorjaar doen.

Grondsoort

De Emerald Lace staat het liefst in tuinturf met een klein beetje zwarte potgrond. Deze plant mag niet te nat staan omdat anders de wortels worden aangetast. Maak daarom een ruim plantgat waar u de grond in doet. Vermijd het gebruik van zand en kleigrond.

Winterhardheid

De Emerald Lace is zeer winterhard en kan goed tegen de wind.

Bemesting

U kunt de Emerald Lace twee keer per jaar bemesten. Eenmaal in het vroege voorjaar en eenmaal net na de zomer. Het gebruik van koemest of organische mest kan volstaan.

Verplanten

Het verplanten van deze plant kunt u het beste doen in het late najaar. Zorg dat u in september de plant rondsteekt zodat de plant niet verder groeit. Dan kunt u de plant eind oktober rooien en inplanten.

De Acer Palmatum Emerald Lace is een zeer lage en breed groeiende acer.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »