• Acer Palmatum Fireglow
  • Acer Palmatum Fireglow
  • Acer Palmatum Fireglow
  • Acer Palmatum Fireglow
  • Acer Palmatum Fireglow
  • Acer Palmatum Fireglow

Acer Palmatum Fireglow

Acer Palmatum Fireglow 100cm schitterende rood gloeiend blad
Artikelnummer:
11530
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€28,69
Incl. btw

Acer Palmatum Fireglow

Naam plant: Japanse Esdoorn Palmatum Fireglow
Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu  Volgroeid: 200cm
Potmaat: Zie keuzemnu
Bloeiperiode: maart tot september
Plantlocatie: Half zon
Type grond: Bosgrond / Turfachtig
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Liever niet
Voorraad: 100+
Beschrijving:

Dit is een goed groeiende struik die 3-4 meter hoog kan worden. Het jonge blad is helder rood van kleur, en geeft een mooi spektakel in het voorjaar. Later verkleuren de bladeren via rose naar een helder groen kleur. Deze soort is ook uitermate geschikt om Bonsaï vormen van te maken.

Standplaats

De Acer Fireglow kan half zon half schaduw staan maar ook in de volle zon. Zorg dat de plant voldoende water krijgt als hij in de volle zon staat.

Kuip/pot/volle grond

De Fireglow kunt u het beste in de volle grond zetten. Zolang de plant een klein formaat heeft kan hij prima in een pot. Het is aan te raden de pot jaarlijks te vergroten aangezien de plant steeds meer wortelruimte nodig zal hebben. Zorg dat u de plant voldoende bemest als de plant in de pot staat.

Snoeien

De Acer Fireglow kunt u het beste snoeien in februari na de vorst en voordat de plant in het blad komt. Snoei de plant niet te diep in want daar kan hij slecht tegen.

Grondsoort

De Acer Fireglow staat het liefst in turfachtige grond die humusrijk en zurig is. Meng turfgrond met zwarte potgrond voor een goed mengsel. Voeg jaarlijks wat turfstrooisel bij de plant om de grond zurig te houden. Zet de plant niet direct in de kleigrond of zand hier kunnen de wortels niet goed in groeien. Maak dan een groot plantgat waar de plant in gezet kan worden.

Winterhardheid

De Acer Fireglow is zeer winterhard. Hij is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Bemesting

De Acer Fireglow kunt u het beste bemesten in het vroege voorjaar en het begin van het najaar. Gebruik koemest of organische mest. Een handvol mest is meer dan voldoende.

Verplanten

Zolang de plant nog klein is kunt u de plant zonder risico verplanten. Zorg dat u de plant na de zomer rondsteekt en in het late najaar verplant. Als de plant groter is dan 200cm is het verplanten niet zonder risico.

De Acer Palmatum Fireglow is een vuurrode plant die erg opvalt in de tuin.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »