• Acer Palmatum Garnet
  • Acer Palmatum Garnet
  • Acer Palmatum Garnet
  • Acer Palmatum Garnet
  • Acer Palmatum Garnet
  • Acer Palmatum Garnet

Acer Palmatum Garnet

Japanse Esdoorn Soort: Garnet Verschillende hoogtes verkrijgbaar
Artikelnummer:
10399
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€21,79
Incl. btw

 

Acer Palmatum Garnet

Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu
Potmaat: Zie keuzemenu
Bloeiperiode: maart tot september
Plantlocatie: Half zon
Type grond: Bosgrond / Turfachtig
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Liever niet
Voorraad: 100+
Beschrijving:

Acer palmatum 'Garnet' is een mooie Japanse Esdoorn die in de breedte groeit. hij wordt circa 150cm hoog en kan wel 250cm breed worden. Zeer mooi om langs een vijverrand te plaatsen! of om solitair in de tuin te zetten. Het rode blad is fijn van structuur en diep ingesneden. In de Herfst krijgt het blad een purperrode kleur.

Standplaats

De Acer Garnet staat het liefst in half zon half schaduw. Door zijn fijne bladstructuur is hij niet geschikt om een hele dag in de volle zon te staan. Dan kunt u beter kiezen voor een esdoorn met grof blad.

Kuip/pot/volle grond

De Acer Garnet kan zowel in de pot als in de volle grond. Zorg wel voor voldoende ruimte zodat de plant goed kan blijven wortelen. Het risico bij een acer in een pot is dat hij kan uitdrogen of voeding tekort komt.

Snoeien

De Acer Garnet kunt u beter niet snoeien. Indien u wilde takken wilt verwijderen kunt u dat het beste doen in het vroege voorjaar voordat de plant in het blad komt.

Grondsoort

De Acer Garnet kunt u het beste plaatsen in turfgrond die humusrijk en zuur is. Meng een klein beetje donkere potgrond door de grond om voldoende vocht vaste te houden. Het plantgat waarin de plant geplaatst gaat worden moet tweemaal de potmaat zijn.

Winterhardheid

De Acer Garnet is zeer winterhard. Tevens kan hij tegen alle andere weersomstandigheden.

Bemesting

De Acer Garnet kunt u bemesten in het voorjaar en najaar. Gebruik daarvoor koemest of organische mest.

Verplanten

Jonge esdoorns kunt u het beste verplanten in het najaar. Zorg dat de plant rondgestoken is na de zomer dan kunt u de plant in oktober verplanten. De oudere esdoorns zijn niet zonder risico te verplanten.

De Acer Palmatum Garnet is de best verkochte Acer.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »