• Acer Palmatum Katsura
  • Acer Palmatum Katsura
  • Acer Palmatum Katsura
  • Acer Palmatum Katsura
  • Acer Palmatum Katsura

Acer Palmatum Katsura

Acer Palmatum Katsura Japanse Esdoorn.
Artikelnummer:
11072
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€14,38
Incl. btw

 

Acer palmatum Katsura

Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu
Potmaat: Zie keuzemenu
Bloeiperiode: Geen
Plantlocatie: Zon/ Half schaduw
Type grond: Iedere goede tuingrond
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Winter
Voorraad:

100+

Beschrijving:

Acer palmatum Katsura of Japanse esdoorn heeft goud/groen blad. Het blad is in het voorjaar oranje gekleurd. In het verloop naar de zomer kleurt het blad goud/groen. In de herfst verkleurd het blad naar geel/oranje. De Acer palmatum “Katsura” wordt wat grotere dan de meeste Acers palmatum soorten, deze kan wel tot 3-4 meter hoog worden en is best wel spectaculair met zijn gekleurde blad in het voor- en najaar.De mooie jonge takken zijn donker rood takken en contrasteren mooi bij het gekleurde blad.
De Japanse esdoorn verdient zeker een solitair plaats in uw tuin.

Standplaats

Zet de Katsura solitair in de volle grond of in een pot. De plant kan zowel in de volle zon als in half zon half schaduw.

Kuip/pot/volle grond

Deze acer kan zowel in de pot als in de volle grond. Zorg voor voldoende ruimte zodat de wortels goed de ruimte krijgen.

Snoeien

De Katsura kunt u het beste snoeien in februari voordat de plant in het blad komt. Snoei de plant niet te diep in want daar kan hij helaas slecht tegen.

Grondsoort

De Acer Katsura staat het liefst in de volle grond. Maak een aardig plantgat waar u een mengsel van turfgrond en potgrond in doet. De grond moet humusrijk en zuur zijn voor het beste resultaat. Zet de plant niet in kleigrond of zand omdat de wortels daar niet goed tegen kunnen.

Winterhardheid

De Acer Palmatum is winterhard en kan goed tegen het Nederlandse klimaat.

Bemesting

U kunt deze acer in het voorjaar en het najaar bemesten. Gebruik voor het bemesten koemest of organische mest.

Verplanten

Zolang de plant nog niet te groot is kunt u de plant in het najaar verplanten. Zorg dat u de plant in september rondsteekt zodat u hem eind oktober op zijn nieuwe plek kunt zetten. Als de plant te groot wordt is het verplanten niet zonder risico.

Door zijn blad is de Acer Palmatum Katsura een schiiterende plant voor de tuin.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »