• Akebia Quinata

Akebia Quinata

Akebia Quinata,klimbes, schijnaugurk, winterhard.
Artikelnummer:
11254
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€11,44
Incl. btw

Naam plant: Akebia Quinata
Hoogte bij aflevering:

4-stok 65 cm

1 stok 175cm

Potmaat: VK C1,8 / C5
Bloeiperiode: Voorjaar
Plantlocatie: Zon
Type grond: Volle grond/ Tuingrond/ Vocht doorlatend 
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Winter
Voorraad:

100+

Beschrijving:

Akebia quinata is een vroegbloeiende halfwintergroene klimplant met een welriekende bloem. De kleur van de bloem van Akebia quinata is purperbruin met iets paars. De bloei van Akebia quinatavalt in de periode april-mei. Na de bloei worden 8 tot 10 cm lange gekromde blauwpurperen vruchten gevormd. Nà de bloei en in combinatie met een warme zomer verschijnen er vruchten die op augurken lijken. Deze worden zo een 5 à 10 cm groot en zijn eetbaar. Ze smaken zelfs zeer zoet. Akebia quinata heeft een fraai vijftallig blad. Akebia quinata is uitstekend te gebruiken op een pergola of tegen een schutting. Akebia quinata kan zeker 6 tot 10 meter lang worden. Voor vruchtzetting zijn meerdere exemplaren nodig. Akebia quinata bloeit op 'oud hout'. Lange scheuten kunt u eventueel inkorten op 2-3 ogen van de hoofdgesteltak.

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"

 

 
 
 
 
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »