• Bamboe Fargesia Denudata
  • Bamboe Fargesia Denudata
  • Bamboe Fargesia Denudata
  • Bamboe Fargesia Denudata
  • Bamboe Fargesia Denudata

Bamboe Fargesia Denudata

Bamboe Fargesia Denudata
Artikelnummer:
11734
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Bamboe Denudata C18 125cm
  • Bamboe Denudata C30 175cm
€45,43
Incl. btw

 

 Bamboe Fargesia Denudata

Hoogte bij aflevering:  125-175cm
Potmaat:  Zie keuzemenu
Bloeiperiode:  geen
Plantlocatie:  Vochtige grond
Type grond:  Tuingrond, vocht vasthoudend
Winterhard:  -20 graden
Snoeien:  Minimaal
Voorraad:  100+
Beschrijving:

Bamboe Fargesia Denudata is een overhangende bamboe die maximaal 300cm hoog wordt. Doordat deze bamboe hangende halmen heeft groeit hij schitterend. De Fargesia Denudata heeft glanzend blad en heeft een licht groene gloed in de halmen. De Fargesia Denudata groeit breeduit waardoor u minder stuks per strekkende meter nodig heeft. Wel wordt deze bamboe minder hoog dan de Jumbo.

Woekeren

De Bamboe Fargesia Denudata woekert niet.

Uiteindelijke breedte

De bodempol van de Fargesia Denudata kan in de loop van de jaren 80-100cm breed worden. De Fargesia Denudata bamboe zelf kan 150cm breed worden.

Aantal per strekkende meter

Voor een dichte haag plaatst u 3 stuks per strekkende meter. Indien het dicht mag groeien kunt u er 2 per strekkende meter plaatsen. Hoe hoger de bamboe bij aanschaf hoe breder de plant. Bij de aanschaf van 150cm of hoger heeft u 1-2 stuks per meter nodig.

Aantal per m2

Per vierkante meter plaatst u 3 stuks.

Bemesting

Bemest de bamboe driemaal per jaar met koemest of organische mest. De plant krijgt een mooie groene kleur door de juiste bemesting. Bij goede bemesting kan de bamboe goed doorgroeien.

Standplaats
Zet de Bamboe Fargesia Denudata in half zon of zon. De bamboe is een sterke plant die zeer geschikt is voor Nederlandse bodem.

Grondsoort
De Bamboe Fargesia Denudata staat het liefst in potgrond die goed het vocht vasthoudt. De bamboe mag niet te droog staan anders gaat dit ten koste van de kwaliteit.

Winterhardheid

De Bamboe is zeer winterhard. De plant kan in de winter en het vroege voorjaar door de kou geel kleuren. Zodra het weer beter wordt krijgt hij zijn kleur weer terug.

Pot of volle grond

Voor het beste resultaat kunt u de Bamboe Fargesia Denudata het beste in de volle grond zetten. Indien u de plant in een pot wilt houden zorg dan dat de plant niet droog komt te staan. Gebruik een grotere kuip zodat de plant door kan groeien.

Groeisnelheid per jaar
De Fargesia Denudata groeit tussen de 40-60cm per jaar zodra hij goed geworteld in de grond staat.

Snoeien

Indien de Fargesia Denudata te hoog wordt kunt u hem snoeien op de gewenste hoogte. Zorg wel dat u snoeit met koel weer.

Dichtheid

De Bamboe Fargesia Denudata is zeer bossig en staat dicht in de pot.

Kwaliteit

Wij leveren uitsluitend de Bamboe Fargesia Denudata van gecertificeerde kwekers.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »