• Bamboe Fargesia robusta Campbell
  • Bamboe Fargesia robusta Campbell
  • Bamboe Fargesia robusta Campbell

Bamboe Fargesia robusta Campbell

Bamboe Fargesia Robusta Campbell, Wintergroen, witte schutbladeren, mooie dikke stengels.
Artikelnummer:
11026
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€26,50
Incl. btw

 

Bamboe Fargesia Robusta Campbell

Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu
Potmaat: 7,5 liter / 12 liter / 30 liter
Bloeiperiode: Geen
Plantlocatie: Vochtige grond
Type grond: Tuingrond, vocht vasthoudend
Winterhard: -15 graden
Snoeien: Voorjaar
Aantal per meter 3 stuks
Beschrijving: De Bamboe Fargesia robusta Campbell is geschikt voor kuip, maar komt ook goed als solitair tot zijn recht. Ook op warmere plaatsen is deze bamboe goed geschikt. Deze bamboe is polvormend en groeit zeer aaneengesloten en kan daarom ook heel goed voor hagen en afscheidingen gebruikt worden.

Het is een mooie Fargesia robusta soort met witte schutbladeren en diep groene stengels welke een diep contrast geven. Het schutblad valt er in de regel in de winter af. De groene glanzende bladeren zijn lang en smal tot 8 cm lang en blijven in de winter goed zitten. Aan de onderzijde van het blad zit een blauwe waas.

In de winter blijft deze bamboe ook mooi groen en verliest geen blad. Na een aantal jaar is het een mooie volle compacte bos bamboe met recht opgaande stengels. De stengels worden flink voor een Fargesia, ongeveer 1,5 tot 2 cm in doorsnee. De robusta Pingwu is nagenoeg hetzelfde als de Campbell.

Woekeren

De Bamboe Fargesia Robusta Campbell woekert niet.

Uiteindelijke breedte

De Robusta Campbell kan in de loop van de jaren 80-150cm breed worden.

Aantal per strekkende meter

Voor een dichte haag plaatst u 3 stuks per strekkende meter. Indien het dicht mag groeien kunt u er 2 per strekkende meter plaatsen. Hoe hoger de bamboe bij aanschaf hoe breder de plant. Bij de aanschaf van 150cm of hoger heeft u twee stuks per meter nodig.

Aantal per m2

Per vierkante meter plaatst u 3 tot 4 stuks.

Bemesting

Bemest de bamboe driemaal per jaar met koemest of organische mest. De plant krijgt een mooie groene kleur door de juiste bemesting. Bij goede bemesting kan de bamboe goed doorgroeien.

Standplaats
Zet de Bamboe Robusta Campbell in half zon of zon. De bamboe is een sterke plant die zeer geschikt is voor Nederlandse bodem.

Grondsoort
De Bamboe Robusta Campbell staat het liefst in potgrond die goed het vocht vasthoudt. De bamboe mag niet te droog staan anders gaat dit ten koste van de kwaliteit.

Winterhardheid

De Bamboe is zeer winterhard. De plant kan in de winter en het vroege voorjaar door de kou geel kleuren. Zodra het weer beter wordt krijgt hij zijn kleur weer terug.

Pot of volle grond

Voor het beste resultaat kunt u de Bamboe Fargesia Robusta Campbell het beste in de volle grond zetten. Indien u de plant in een pot wilt houden zorg dan dat de plant niet droog komt te staan. Gebruik een grotere kuip zodat de plant door kan groeien.

Groeisnelheid per jaar

De Murieliae groeit tussen de 40-60cm per jaar zodra hij goed geworteld in de grond staat.

Snoeien

Indien de Robusta Campbell te hoog wordt kunt u hem snoeien op de gewenste hoogte. Zorg wel dat u snoeit met koel weer.

Dichtheid

De Bamboe Fargesia Robusta Campbell is bossig en staat redelijk dicht in de pot. Bij aanschaf is de plant nog licht in de pot in vergelijking met de andere Fargesia soorten.

Kwaliteit

Wij leveren uitsluitend de Bamboe Fargesia Robusta Campbell van gecertificeerde kwekers.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »