• Bamboe Fargesia Winterblack
  • Bamboe Fargesia Winterblack
  • Bamboe Fargesia Winterblack

Bamboe Fargesia Winterblack

Bamboe Fargesia Winterblack
Artikelnummer:
12421
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:

€26,50 €18,34

Incl. btw

 

Bamboe Fargesia Winterblack

Hoogte bij aflevering: 60-175cm
Potmaat: Zie keuzemenu
Bloeiperiode: geen
Plantlocatie: Vochtige grond
Type grond: Tuingrond, vocht vasthoudend
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Minimaal

Aantal per meter

Aantal per m2

2-3 stuks (C7,5 en C10)

4 stuks

Beschrijving: Fargesia Winterblack krijgt in de winter zwarte stengels. Voor de rest is de plant te vergelijken met de Fargesia Jumbo. Met zijn wintergroene, helgroene bladeren en geelgroene berijpte stengels, aan stengels die 1 cm dik kunnen worden. De jongere stengels zijn aanvankelijk helder tot olijfgroen en opvallend wit berijpt. Op latere leeftijd verkleurt de stengel naar geelgroen en verdwijnt de rijp. De stengelscheden zijn heldergroen, en roodachtig tot paars gestreept, vooral aan de bovenrand. Het blad is klein met een lange, toegespitste punt, mediumgroen, 6 tot 12 cm lang en 1 tot 2 cm breed.

Bamboe Fargesia Winterblack is een schitterende frisgroene bamboe die niet woekert. De Bamboe Fargesia Winterblack kan 250-300cm worden en is zeer bossig. De halmen zijn minder dik dan de jumbo en zitten dichter bij elkaar.

Woekeren

De Bamboe Fargesia Winterblack woekert niet.

Uiteindelijke breedte

De Winterblack kan in de loop van de jaren 70-80cm breed worden.

Aantal per strekkende meter

Voor een dichte haag plaatst u 3 stuks per strekkende meter. Indien het dicht mag groeien kunt u er 2 per strekkende meter plaatsen. Hoe hoger de bamboe bij aanschaf hoe breder de plant. Bij de aanschaf van 150cm of hoger heeft u twee stuks per meter nodig.

Aantal per m2

Per vierkante meter plaatst u 3 tot 4 stuks.

Bemesting

Bemest de bamboe driemaal per jaar met koemest of organische mest. De plant krijgt een mooie groene kleur door de juiste bemesting. Bij goede bemesting kan de bamboe goed doorgroeien.

Standplaats
Zet de Bamboe Winterblack in half zon of zon. De bamboe is een sterke plant die zeer geschikt is voor Nederlandse bodem.

Grondsoort
De Bamboe Winterblack staat het liefst in potgrond die goed het vocht vasthoudt. De bamboe mag niet te droog staan anders gaat dit ten koste van de kwaliteit.

Winterhardheid

De Bamboe is zeer winterhard. De plant kan in de winter en het vroege voorjaar door de kou geel kleuren. Zodra het weer beter wordt krijgt hij zijn kleur weer terug.

Pot of volle grond

Voor het beste resultaat kunt u de Bamboe Fargesia Winterblack het beste in de volle grond zetten. Indien u de plant in een pot wilt houden zorg dan dat de plant niet droog komt te staan. Gebruik een grotere kuip zodat de plant door kan groeien.

Groeisnelheid per jaar

De Winterblack groeit tussen de 40-60cm per jaar zodra hij goed geworteld in de grond staat.

Snoeien

Indien de Winterblack te hoog wordt kunt u hem snoeien op de gewenste hoogte. Zorg wel dat u snoeit met koel weer.

Dichtheid

De Bamboe Fargesia Winterblack is zeer bossig en staat dicht in de pot.

Kwaliteit

Wij leveren uitsluitend de Bamboe Fargesia Winterblack van gecertificeerde kwekers.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »