• Camellia japonica 'Brushfield's Yellow'

Camellia japonica 'Brushfield's Yellow'

Camellia japonica 'Brushfield's Yellow',camelia, heester, winterhard.
Artikelnummer:
12165
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Camellia japonica 'Brushfield's Yellow' 40-50cm C3
  • Camellia japonica 'Brushfield's Yellow' 60-70 cm C5
  • Camellia japonica 'Brushfield's Yellow' 80cm C7,5
€13,79
Incl. btw

De Camellia japonica ‘Brushfield’s Yellow’ is een sierlijke struik die niet zal misstaan in ieders tuin.  Je kunt de struik ook in een pot planten en zo bij jou op het terras of balkon plaatsen. De struik zal ongeveer 2 meter hoog worden en is geschikt voor zowel de grote als de kleine tuin. 

Het hele jaar rond is de ‘Brushfield’s Yellow’ prachtig om te zien, met een hoogte punt van februari tot maart. Dan zullen er grote roosvormige bloemen verschijnen. Vele kleine blaadjes in het midden en grotere aan de rand. Het binnenste is crème wit van kleur en de rand is melkwit. De bloemen zullen erg opvullen in combinatie met de donker groene bladeren. Wanneer de kale winter zich aantreedt in jouw tuin, blijft de ‘Brushfield’s Yellow’ genieten om te zien. De struik is redelijk tot goed winterhard en zal temperaturen tot -12˚C overleven. Wordt het kouder in ons land, dan heb je kans dat de ‘Brushfield’s Yellow’ het niet overleeft. Plant je de struik in een pot, dan heb je meer kans dat de struik vorstschade oploopt. 

De Camellia japonica ‘Brushfield’s Yellow’ is gemakkelijk te onderhouden. Je snoeit de struik enkel voor vormbehoud. Een lichte vormsnoei kan het hele jaar rond, met een voorkeur na de bloei. Het is belangrijk dat de grond waarop de ‘Brushfield’s Yellow’ groeit lichtzuur is. Je kunt eventueel tuinturf aan de grond toevoegen. Zorg ervoor dat je de struik voldoende water geeft, in de zomer is er kans op uitdroging. Plant de ‘Brushfield’s Yellow’ op een zonnige tot half schaduwrijke plek in je tuin. In verband met vorstschade kun je de struik het beste op een beschutte plek in je tuin planten. Ter bescherming tegen vorst kun je ook een laag boomschors of bladeren op de bodem rondom de struik leggen. Als je de struik in een pot hebt geplant, dan is het verstandig deze met vorst binnen te zetten om zo de winter te overleven.

Wij verkopen de ‘Brushfield’s Yellow’ met een planthoogte van 60-70 cm.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »