• Camellia japonica 'Kramer's Supreme'

Camellia japonica 'Kramer's Supreme'

Camellia japonica 'Kramer's Supreme',camelia, heester, winterhard.
Artikelnummer:
12160
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Camellia japonica 'Kramer's Supreme' 60-70 cm
  • Camellia japonica 'Kramer's Supreme' 80 cm
€18,96
Incl. btw

De nederlandse naam is Camelia, familie van de Theaceae. De bloemkleur is rood roze en de bloeitijd is van ca. februari tot en met april. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 180 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. 

Het onderhouden van de ‘Kramer’s Supreme’ is gemakkelijk en vergt weinig tijd. Je snoeit de struik enkel voor vormbehoud. Een lichte vormsnoei kan het hele jaar rond, met een voorkeur na de bloei. Het is belangrijk dat de grond waarop de ‘Kramer’s Supreme’ groeit lichtzuur is. Je kunt eventueel tuinturf aan de grond toevoegen. Tijdens de zomer is er kans op uitdroging, dus geef de struik dan voldoende water. Plant de ‘Kramer’s Supreme’ op een zonnige tot half schaduwrijke plek in je tuin. In verband met vorstschade kun je de struik het beste op een beschutte plek in je tuin planten. Ter bescherming tegen vorst kun je ook een laag boomschors of bladeren op de bodem rondom de struik leggen. Als je de struik in een pot hebt geplant, dan is het verstandig deze met vorst binnen te zetten om zo de winter te overleven.

Nederlandse naam Camelia
Type Heesters
Standplaats licht schaduw
Vocht vochthoudend-vochtig
Grond matig voedselrijk
Zuur zuur tot neutraal
Wintergroen Ja
Bloeimaanden Februari, Maart, April
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »