• Camellia japonica 'Mrs Tingley''

Camellia japonica 'Mrs Tingley''

Camellia japonica 'Mrs Tingley'',camelia, heester, winterhard.
Artikelnummer:
12172
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Camellia japonica 'Mrs Tingley'
€21,26
Incl. btw

De Camillia japonica ‘Mrs Tingley’, in het Nederlands de Japanse roos genaamd, is een sierlijke struik die in elk tuintype goed tot zijn recht zal komen. De struik kan na ongeveer 10 jaar een hoogte van 2 meter bereiken. Geschikt voor zowel de grote als de kleine tuin. Je kunt de struik ook in een pot planten en zo op een balkon of terras van deze prachtstruik genieten.

Opvallend aan de 'Mrs Tingley' zijn de bloemen. De bloemen zijn opvallend zacht roze van kleur en zullen goed opvallen wanneer ze vroeg in het jaar aan de struik komen. Vanaf april kun je genieten van de uitbundige bloei van grote bloemen. Deze bloemen zullen tot ongeveer augustus aan de struik blijven. Afhankelijk van het weer kan dit langer of korter duren. Na de bloei kun je blijven genieten van de ‘Mrs Tingley’. De struik zal het hele jaar rond zijn bladeren behouden. Wanneer andere planten en bomen de bladeren verliezen, blijft de ‘Mrs Tingley’ een opvallende groene struik. De struik is redelijk tot goed winterhard. De kans is groot dat de Nederlandse winter wordt overleeft.

Het onderhouden van de Camellia japonica ‘Mrs Tingley’ is eenvoudig en vergt weinig tijd. Je hoeft de struik niet te snoeien. Als je toch wilt snoeien, doe je dit dan na de bloei. Geef de struik enkel een lichte snoei, want een te zware snoei kan schade aan de struik veroorzaken. De grond waarop de ‘Mrs Tingley’ groeit dient voldoende voedselrijk te zijn en licht zuur. Je kunt eventueel tuinturf aan de grond toevoegen. In de zomer is er kans op uitdroging, dus geef de struik voldoende water. Plant de ‘Mrs Tingley’ op een zonnige tot half schaduwrijke plek in je tuin. In verband met vorstschade kun je de struik het beste op een beschutte plek in je tuin planten. Ter bescherming tegen vorst kun je ook een laag boomschors of bladeren op de bodem rondom de struik leggen. Als je de struik in een pot hebt geplant, dan kun je deze voor de zekerheid tijdens de winter binnen zetten.

Wij verkopen de ‘Mrs Tingley’ met een planthoogte van 60-80 cm.
 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »