• Camellia japonica 'Tiffany'

Camellia japonica 'Tiffany'

Camellia japonica 'Tiffany',camelia, heester, winterhard.
Artikelnummer:
12166
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Camellia japonica 'Tiffany'
€22,41
Incl. btw


De Camillia japonica ‘Tiffany’, in het Nederlands de Japanse roos genaamd, is een compacte struik die langzaam groeit. De struik kan na vele jaren een hoogte van ongeveer 1,5 meter behalen. Geschikt voor zowel de grote als kleine tuin. Je kunt de ‘Tiffany’ ook in een pot planten.

De ‘Tiffany’ zal in je tuin opvallen door de roosachtige, licht roze bloemen. Deze verschijnen al in februari. Wanneer de rest van de planten en bomen nog hun bladeren moet krijgen, heeft deze struik al een prachtige bloei. De bloemen vallen goed op in combinatie met de bladeren. De bladeren van de ‘Tiffany’ zijn glanzend groen en voelen leerachtig aan. Het hele jaar rond zullen de bladeren aan de struik blijven. De ‘Tiffany’ is redelijk tot goed winterhard en zal de meeste Hollandse winters overleven.

De Camillia japonica ‘Tiffany’ is gemakkelijk in onderhoud. Je hoeft de struik niet te snoeien. Als je toch wilt snoeien, doe je dit dan na de bloei. Geef de struik enkel een lichte snoei, want een te zware snoei kan schade aan de struik veroorzaken. De grond waarop de ‘Tiffany’ groeit dient voldoende voedselrijk te zijn en licht zuur. Je kunt eventueel tuinturf aan de grond toevoegen. In de zomer is er kans op uitdroging, dus geef de struik voldoende water. Plant de ‘Tiffany’ op een zonnige tot half schaduwrijke plek in je tuin. In verband met vorstschade kun je de struik het beste op een beschutte plek in je tuin planten. Ter bescherming tegen vorst kun je ook een laag boomschors of bladeren op de bodem rondom de struik leggen. Als je de struik in een pot hebt geplant, dan kun je deze voor de zekerheid tijdens de winter binnen zetten.


Wij verkopen de ‘Tiffany’ met planthoogte van ongeveer 80 cm.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »