• Camellia williamsii 'Jury's Yellow'

Camellia williamsii 'Jury's Yellow'

Camellia williamsii 'Jury's Yellow',camelia, heester, winterhard.
Artikelnummer:
12168
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Camellia williamsii 'Jury's Yellow'
€21,26
Incl. btw

De Camellia williamsii ‘Jury’s Yellow’ is een compacte en tevens sierlijke struik. Deze struik kan na vele jaren een hoogte van ongeveer 2 meter bereiken. Geschikt voor zowel de grote als de kleine tuin. Je kunt de ‘Jury’s Yellow’ ook in een mooie pot planten.

De volle roosachtige bloemen met een zachtgele witte kleur zorgen voor de hoge sierwaarde van de 'Jury's Yellow'. Je kunt al vroeg in het jaar van deze bloemen genieten. De bloemen schitteren in combinatie met de glanzend groene bladeren. Een voordeel van deze struik is dat de bladeren het hele jaar rond aan de boom blijven. Wanneer andere planten en bomen kaal zijn, blijft de ‘Jury’s Yellow’ een mooie, kleurrijke struik om te zien. De struik is matig winterhard, dus zorg voor een plek die de struik goed beschermt tegen koude wind.

De Camellia williamsii ‘Jury’s Yellow’ is gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft de struik niet te snoeien. Als je toch wilt snoeien, dan doe je dit na de bloei. Geef de struik enkel een lichte snoei, want een te zware snoei kan schade aan de struik veroorzaken. De grond waarop de ‘Jury’s Yellow’ groeit dient voldoende voedselrijk te zijn en licht zuur. Je kunt eventueel tuinturf aan de grond toevoegen. In de zomer is er kans op uitdroging, dus geef de struik voldoende water. Plant de ‘Jury’s Yellow’ op een zonnige tot half schaduwrijke plek in je tuin. In verband met vorstschade kun je de struik het beste op een beschutte plek in je tuin planten. Ter bescherming tegen vorst kun je ook een laag boomschors of bladeren op de bodem rondom de struik leggen. Als je de struik in een pot hebt geplant, dan is het verstandig deze met vorst binnen te zetten om zo de winter te overleven.

Wij verkopen de ‘Jury’s Yellow’ met een planthoogte van 60-80 cm.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »