• Cedrus Deodara
  • Cedrus Deodara

Cedrus Deodara

Cedrus Deodara, Himalayaceder.
Artikelnummer:
10836
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€28,69
Incl. btw

Naam plant: Cedrus Deodara
Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu
Potmaat: Zie keuzemenu
Bloeiperiode: Geen
Plantlocatie: Volle grond / zon
Type grond: voedselrijke goeddoorlatende, zure bodems
Winterhard: -10 graden
Snoeien: Voorjaar
Voorraad:

100+

Beschrijving:

Snelgroeiende boom met een goed doorgaande kop en afstaande takken en twijgen die aan het eind afhangen. Hierdoor ontstaat een vooral op jonge leeftijd decoratieve kroonvorm die eerst nog breed piramidaal is maar later sterk afgeplat uitgroeit. In zijn natuurlijk groeigebied van de Himalaya kan hij 60 - 70 m hoog worden. In Engeland wordt circa 30 m hoogte bereikt terwijl op het continent maximaal 20 m hoogte gehaald wordt. De naalden staan in groepjes tot 30 bij elkaar gebundeld. Ze zijn iets gekromd, donker blauwgroen en langer dan bij andere Cedersoorten. De eivormige opstaande kegels staan alleen of in paren en hebben een ronde top. Vooral jonge aanplant is vorstgevoelig waardoor een windvrije en zonnige plek noodzakelijk is. Cedrus deodara gedijt niet goed op gronden met een hoge pH.

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »