• Centranthus Coccineus

Centranthus Coccineus

Centranthus Coccineus, mediterrane plant met medicinale eigenschappen,kweekvorm van de rode valeriaan.
Artikelnummer:
10724
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€4,59
Incl. btw

Naam plant:

Centranthus Coccineus

Hoogte bij aflevering:

75 cm

Potmaat:

C2

Bloeiperiode:

Plantlocatie:

Volle grond /zon (droge plek)

Type grond:

Bosgrond / turfgrond / potgrond (doorlatende grond)

Winterhard:

-20 graden

Snoeien:

 

Voorraad:

100+

Beschrijving:

De Centranthus Coccineus is een mooie kweekvorm van de rode valeriaan. Deze bloeit in een wat donkerder rode tint dan de soort en is daardoor wat groter en opvallender.


De Centranthus is een mediterrane plant die bekend staat om haar specifieke geur die een kalmerende werking   heeft. De Centranthus is een wat rommelig groeiende borderplant die zich op geschikte groeiplekken massaal kan uitzaaien. De planten kunnen dan ook op oude muurtjes of uit de voegen tussen stenige verhardingen opschieten. Het is een wat kale, grijsgroen ogende, opgaand groeiende vaste plant. De bloemen staan in pluimen, zijn rozerood of wit en vrij sterk geurend. De planten bloeien vooral in juni-juli, maar ook nog wel in augustus.Het is een medicinale plant waarvan het blad wel in salades wordt gegeten. Daarom vindt u de Centranthus ook in kruidentuinen of kruidenhoekjes van moestuinen.
 
De Centranthus heeft weinig onderhoud nodig, eenmaal geplant moet de Centranthus met rust gelaten worden. De plant houdt van droge, zonnige plaatsen en groeit goed in vrij stenige, maar wel doorlatende grond. Tijdens langdurig droge perioden is water geven noodzakelijk, overigens verdraagt deze plant tijdelijke droogte uitstekend.

Minimale afname is 2 planten of een combinatie met een andere plant.

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker   uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
  • De omvang  van de plant    
  • De groeistructuur    
  • De gezondheid van de plant    
  • De kweekcondities        
 
  "Wij overtreffen verwachtingen"

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »