• Chamaecyparis Pisifera 'Filifera Nana'

Chamaecyparis Pisifera 'Filifera Nana'

Chamaecyparis Pisifera 'Filifera Nana', Japanse cypres, wintergroen, winterhard.
Artikelnummer:
10851
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€11,44
Incl. btw

Naam plant: Chamaecyparis Pisifera 'Filifera Nana'
Hoogte bij aflevering: 30 cm
Potmaat: C3
Bloeiperiode: Geen
Plantlocatie: Volle grond / zon/ half schaduw
Type grond: Voedselrijke bodem/vochtdoorlatende grond
Winterhard: -25 graden
Snoeien: Liever niet
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De nederlandse naam is Japanse cipres, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. 


Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats. 
Met een grote sierwaarde, vooral bv. in openbaar groen  en in de tuin vanwege de vorm en de bloeiwijze. Met een min of meer voedselrijke, matig droge tot vochtige, grond die zuur tot neutraal is en uit zand of leem/klei-humus bestaat. Zonnig tot lichte schaduw. Te combineren met vaste planten van het type rotstuin.


Onderhoud:
Groeit aanvankelijk vlak en kan flink in de breedte uitgroeien. Op den duur krijgt hij een brede kegelvorm. Laat zich goed in model snoeien.


Bemesting:
Het is belangrijk dat planten goed groeien, groen blad vertonen, goed bestand zijn tegen ziekten en goed bloeien. Voor de eerste twee is stikstof nodig, voor de laatste twee kalium. Aangezien de meeste planten al een goed wortelgestel hebben en omdat het beter voor het milieu is zit er minder fosfor in de formule. Advies samenstelling: N4+P2+K6 tot maximaal N8+P6+K8.

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »