• Cornus Kousa
  • Cornus Kousa

Cornus Kousa

Cornus kousa, Japanse grootbloemige kornoelje, winterhard.
Artikelnummer:
11012
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€11,44
Incl. btw

Naam plant: Cornus kousa
Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu
Potmaat:
Bloeiperiode: Mei-Juli
Plantlocatie: Zon
Type grond: Vochtige kalkvrije grond
Winterhard: -25 graden
Snoeien:
Voorraad:

100+

Beschrijving:

Cornus kousa is een langzaam groeiende, bladverliezende struik. Na veel jaren kan de struik een hoogte van zes meter bereiken. Pas dan is de struik mooi. De gelaagde opbouw in étages van de takken geeft een buitengewoon sierlijk cachet aan de struik. Wie zo'n struik wil aanschaffen, moet er rekening mee houden dat de struik even breed als hoog wordt. Plant deze kornoelje op een tegen wind beschutte plaats in de zon. De struik komt uiteindelijk als solitair het beste tot zijn recht. In het najaar heeft deze kornoelje een rozerode met groene herfstkleur.

Wat het meest opvalt aan een bloeiende Cornus kousa zijn de vier stervormig geplaatste, witte gegolfde bloemomwindselbladen (bracteeën). Centraal staat de eigenlijke bloem. Bleekgroen van kleur en weinig imponerend. Wanneer de bloem bevrucht is, verkleurt deze naar fel rozerood en lijkt dan nog het meeste op een rijpe framboos. De vruchten verschijnen niet altijd. Vorming ervan is sterk afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn.

Cornus kousa kan het beste aan zijn lot worden overgelaten. Het is goed om alleen dood hout weg te snoeien; voor de rest niets doen. De struik verdraagt absoluut geen sterke snoei. Wie moet gaan snoeien, omdat de struik te groot wordt in een bepaalde situatie, heeft een verkeerde keus gedaan en kan de struik dan maar beter verplanten naar een plaats met meer ruimte voor kornoelje. Snoeien verminkt de struik.

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »