• Cortaderia selloana Rosea
  • Cortaderia selloana Rosea
  • Cortaderia selloana Rosea

Cortaderia selloana Rosea

Cortaderia selloana “Rosea”, roze pampasgras, siergras, kuipplant.
Artikelnummer:
10949
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€5,69
Incl. btw

 

Cortaderia selloana Rosea

Hoogte bij aflevering: Hoogte 
C2 April 35cm  /  juli 60cm
C5 april 60cm  /  juli 120cm  (tip!)
Potmaat: C2/C5
Bloeiperiode: Najaar (september/oktober)
Plantlocatie: Zon/half schaduw
Type grond: Alle grondsoorten/ doorlatende bodem
Winterhard: -20 graden
Snoeien:  
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De Cortaderia selloana “Rosea” of Roze pampasgras is geschikt om mooie accenten te leggen.  Deze siergrassoort komt prima tot zijn recht als sollitair met zijn mooie groene neerhangende blad. Vanaf augustus t/m november verschijnen de schitterende roze pluimen die tot 200 cm hoog kunnen worden en zeer rijk bloeien. Dit in tegenstelling met de Cortaderia selloana die wordt wel 300 cm hoog en kan snel voor bepaalde tuinen te groot worden. Tevens groeit de Cortaderia selloana “Rosea” niet heel erg snel, het duurt tussen de 5 tot 10 jaar voordat de pol zijn volledige doorsnede van circa 100 cm heeft bereikt.

Een plaats in de zon of half schaduw is prima en de grondsoort maakt de plant niet veel uit. Wel staan deze planten in de winter liever niet te nat, goed doorlatende grond is voldoende.


Pampasgras heeft weinig onderhoud nodig, u mag de plant vanaf april om de twee maanden licht bemesten met wat koemestkorrel. In de winter verdorren de bladeren en worden bruin, u kunt het beste de pol pas in het voorjaar, zo rond eind maart terug knippen (kijk hierbij wel uit voor snijwonden, het gras is vrij scherp). Vanaf eind april zal de pol langzaam weer uitlopen met nieuw fris blad.Verder heeft de Cortaderia selloana “Rosea” weinig onderhoud nodig, licht bemesten in het voorjaar en zomer met wat koemest is eigenlijk alles.

Cortaderia selloana Rosea is een sieraad voor iedere tuin.

 

 

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »