• Corylus Hazelaar Rood
  • Corylus Hazelaar Rood

Corylus Hazelaar Rood

Corylus. Hazelaar.
Artikelnummer:
10648
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€11,44
Incl. btw

Naam Plant:  Corylus Struik / Hazelaar (Corylus a. 'Red Majestic')
Hoogte bij aflevering:  Zie keuzemenu
Potmaat:  Zie keuzemenu
Bloeiperiode:  voorjaar / Rood blad
Plantlocatie:  volle grond, half zon
Type grond:  tuingrond
Winterhard:  -20 graden
Snoeien:  voorjaar
Voorraad:  100+
Beschrijving: Corylus in de volksmond ook wel hazelaar genoemd.

De hazelaar is net als de Forsythia een "naaktbloeier": de plant bloeit als deze nog geen bladeren heeft en is voor de bestuiving afhankelijk van de wind. Aan de hazelaar zitten de mannelijke en de vrouwelijke bloeiwijzen apart. De mannelijke bloemen zitten in katjes en zijn al in de zomer aanwezig in de oksels van de bladeren. Ze gaan pas bloeien in januari. De vrouwelijke bloemen zitten met drie tot vier stuks in een klein knopje bij elkaar. Tijdens de bloei zijn alleen de rode stijlen met de stempels te zien.

De bladeren van de hazelaar zijn enkelvoudig en veernervig. De bladrand is dubbel gezaagd en er is geen bladschijfinsnijding. Ze hebben de vorm van een omgekeerd ei met een uitsteeksel. De hazelaar wordt tot 6 m hoog en gaat pas na tien jaar vrucht dragen. Er zijn echter ook geënte struiken verkrijgbaar, die al na drie jaar vrucht dragen.

Wij   verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:
    • De omvang  van de plant
    • De groeistructuur
    • De gezondheid van de plant
    • De kweekcondities
   
    "Wij overtreffen verwachtingen"
   
   
    

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »