• Cotinus Coggygria Golden Spirit

Cotinus Coggygria Golden Spirit

Cotinus Coggygria Golden Spirit, pruikenboom,sierheester, winterhard.
Artikelnummer:
10771
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€13,51
Incl. btw

Naam plant: Cotinus Coggygria Golden Spirit
Hoogte bij aflevering: 30/40 cm
Potmaat: P19
Bloeiperiode:
Plantlocatie: Volle grond / zon/half schaduw
Type grond: Bosgrond / turfgrond / potgrond (matig voedelrijk)
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Voorjaar
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De Cotinus Coggygria Golden Spirit, de nederlandse naam is Pruikenboom, familie van de Anacardiaceae. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn goudgeel. 


De Cotinus Coggygria Golden Spirit heeft een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze en de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond. Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Deze heester heeft geen snoei nodig als we een groot en bloeiend exemplaar willen. Willen we haar klein houden, dan is snoei wel noodzakelijk. Voor het behoud van bloemen kunnen we het beste in mei ongeveer een derde van de oudste takken verwijderen. De plant wordt dan ongeveer nog 1.5 meter hoog. Als ze nog kleiner moet blijven kunnen we haar ook elk jaar in mei terugsnoeien tot vlak boven de grond. Ze zal dan echter niet meer bloeien en wordt ongeveer 60 cm hoog. Verdere snoei volgens de hoofdregels. 


Minimale afname is 2 planten of een combinatie met een andere plant.

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »