• Ginkgo Biloba Fastigiata
  • Ginkgo Biloba Fastigiata
  • Ginkgo Biloba Fastigiata
  • Ginkgo Biloba Fastigiata

Ginkgo Biloba Fastigiata

Artikelnummer:
14031
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Ginkgo Biloba Fastigiata C7,5 100-125cm
  • Ginkgo Biloba Fastigiata C10 125-150cm
  • Ginkgo Biloba Fastigiata C10 150-175cm
  • Ginkgo Biloba Fastigiata C20 175-200cm
  • Ginkgo Biloba Fastigiata C20 250cm
€28,69
Incl. btw

Ginkgo Biloba Fastigiata

Hoogte en potmaat zie keuzemenu

De Ginkgo heeft al vele mensen in vervoering gebracht. De bijzondere bladeren, de herkomst, de medicinale werking en andere aspecten maken deze boom een bijzonderheid. Vandaar ook de promotie tot 'Plant of the World.

Herkomst Ginkgo Biloba Fastigiata
De Ginkgo vindt zijn oorsprong in China. In de 9e eeuw is de boom geïmporteerd in Japan waar hij veel bij tempels werd aangeplant. Daar wordt hij dan ook tempelboom genoemd. In de 18e eeuw is de boom ook naar Europa en Noord-Amerika gebracht. Hier is de boom nu een bekende verschijning.

 
Classificatie
Qua classificatie is het moeilijk om de Ginkgo in te delen. De evenwijdige nerfstructuur (zie foto links) doet denken met een conifeer te maken te hebben. Echter zijn de vruchten niet naaktzadig, een ander kenmerk waar een conifeer aan dient te voldoen. De bladeren worden in de herfst prachtig geel waarna ze afvallen.

Hiroshima
De Ginkgo geldt als een zeer sterke boom. Zes exemplaren overleefde zelfs de atoombom in 1945 in Hiroshima. Links een foto van Shukkeien garden na de aanval en rechts een foto van de tuin na herstel. Ook heden ten dage is het een makkelijke boom in de verzorging. De plant is nauwelijks vatbaar voor plagen of schimmels. De teelt is dan ook gemakkelijk.
 
Medicijn
Aan de Ginkgo wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven. 
Zogenaamde flavonglycosiden en terpeenlactonen in het blad zorgen voor een betere doorbloeding dat zijn uitwerking heeft tegen verschillende aandoeningen. Met name heeft het een stimulerende werking van de hersenen en is zodoende een probaat middel tegen geheugenverlies en beginnende dementie. Er is dan ook een bloeiende medicijnindustrie en de producten zijn in allerlei reformwinkels en drogisterijen te koop.
 
Theerecept
U kunt ook profiteren van uw eigen boom door van de bladeren thee te maken. Het recept is als volgt:Neem 100 gram verse blaadjes en kook dit met 500 ml water. Laat het enkele minuten koken en giet het af door een zeefje. Voor de winter: droog de blaadjes en gebruik 50 gram gedroogde blaadjes voor 500ml water.

Vermeerdering
Er zijn mannelijke en vrouwelijke bomen waarbij alleen aan de laatstgenoemde vruchten komen. Deze vlezige vruchten zijn eetbaar hoewel de smaak tegenvalt. In de vruchten zitten de zaden of noten. Voor het zaaien hoeven de zaden geen speciale bewerking te ondergaan.

Verzorging

De Ginkgo is een makkelijke boom en vraagt geen bijzondere verzorging. De plant kan mooi gevormd worden door de hem zuilvormig te snoeien. De beste tijd daarvoor is de winter. Op de foto ziet u een exemplaar dat op die wijze is gevormd.

Ginkgo Biloba Fastigiata is een exclusieve plant die u niet overal zult aantreffen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »