• Hedera colchica 'Arborescens'
  • Hedera colchica 'Arborescens'
  • Hedera colchica 'Arborescens'

Hedera colchica 'Arborescens'

Hedera colchica 'Arborescens',struikhedera, groenblijvend.
Artikelnummer:
11156
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€7,46
Incl. btw

Naam plant: Hedera colchica 'Arborescens'
Hoogte bij aflevering: 30-40 cm
Potmaat: C2
Bloeiperiode: Voorjaar
Plantlocatie: Zon/Half schaduw
Type grond: Alle grondsoorten
Winterhard: -20 graden
Snoeien: maart-april
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De struikklimop ziet er heel anders uit dan gewone klimop. De groeiwijze is anders, maar ook de bladvorm. Van de klimmende klimop zijn de bladeren gelobd en van de struikklimop zijn ze ovaal van vorm. En toch is het dezelfde plant! Klimmende klimop maakt na vele jaren bloeiende scheuten. Vaak zie je die niet, omdat ze helemaal bovenin de boom zitten waar de klimop al tientallen jaren in klimt. Als de bloeiende scheuten worden gestekt, ontstaan de klimopstruiken. Deze maken geen klimmende takken meer. Struikklimop komt niet in natuur voor.

Een mooie toevoeging voor de tuin, die klein blijft ,als solitair kan geplant worden en zelfs kan dienst doen als een lage haag, vermits de struikjes zelden hoger worden dan anderhalve meter, en zich goed laten snoeien.De struikklimop bloeit in de herfst van september tot december en draagt zwarte bessen die pas in de vroege lente rijp zijn. De bloemen staan in bolvormige schermen die trosvormig gerangschikt zijn. De bloemen zijn klein, tweeslachtig, regelmatig, vijftandig en geelgroen. Deze struik klimop is niet kieskeurig en groeit op bijna elke bodem. De bladkleur is het mooist op een plaats in de schaduw.

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »