• Hedera Hibernica 150-175cm
  • Hedera Hibernica 150-175cm
  • Hedera Hibernica 150-175cm

Hedera Hibernica 150-175cm

Mooie Hedera Hibernica 1,50m Zware kwaliteit
Artikelnummer:
10541
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€7,99
Incl. btw

Naam plant: Hedera Hibernica
Hoogte bij aflevering: 150-175 cm
Potmaat: 3 liter
Bloeiperiode: geen
Plantlocatie: half zon / zon
Type grond: tuingrond / bosgrond
Winterhard: -20 graden
Snoeien: voorjaar
Voorraad: 100+
Beschrijving:

De Hedera Hibernica is ook wel bekend als de Ierse Klimop. Het is verreweg de meest populaire klimop door zijn sterke groei,groenblijvende  en winterharde eigenschap.

De Hedera Hibernica is groen van kleur en is een makkelijke en krachtige groeier die het beste resultaat geeft in voedselrijke, humushoudende zandgrond. De Hedera Hibernica planten met een kluit kan het beste vanaf midden oktober tot ongeveer midden april. Bemesting kan eventueel half mei of begin juli.

De Hedera Hibernica is een wintergroene klimplant en daarom heel waardevol. De jonge scheuten produceren hechtwortels waarmee ze zich vasthouden aan een muur of schutting. Als er niets te klimmen valt, dan kruipen de stengels over de grond en maken ze wortels aan, waarmee ze grote afstanden kunnen afleggen. Dit maakt de Hedera Hibernica dus ook zeer geschikt als bodembedekker.

Snoeien: Een met klimop begroeide wand of boomstam moet om de paar jaar vlak afgeknipt worden in het vroege voorjaar. Op deze manier blijft de klimop compact.

Vermeerderen: Vermeerdering kan door afleggen of zomerstek. Stekken van bloeiende scheuten groeien struikvormig.

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:   
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur   
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »