• Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’
  • Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’

Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’

Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’, Althaeastruik, winterhard.
Artikelnummer:
10968
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’ 60 cm stam
€22,94
Incl. btw

Naam plant: Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’ 
Hoogte bij aflevering: Stamhoogte 60cm
Hoogte zonder pot 115cm
Potmaat: C5
Bloeiperiode: Juli-Augustus
Plantlocatie: Zon/ half schaduw
Type grond: Zand, Veen, Klei, Lichte klei
Winterhard: -20 graden
Snoeien:  
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’ heeft roodpaarse bloemen.Een exotisch vleugje in onze tuin, dat biedt de Hibiscus. De trompetvormige bloemen doen denken aan exotische landen en daar komen ze ook meestal vandaan: van Oost-Azië tot West-Afrika en Australië en (sub)tropisch Amerika. Het geslacht kent eenjarige soorten, vaste planten en heestervormen. De meeste worden hier niet gekweekt, omdat ze het in ons klimaat niet uithouden. Daarom zetten we ze soms binnen. Een van de bekendste is de zogenaamde Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensis) die als kamerplant wordt gehouden. Voor de tuin is alleen de Hibiscus syriacusgeschikt. Dit is een soort uit Zuidoost-Azië. Er zijn al in de middeleeuwen exemplaren naar Europa gebracht. Sindsdien is er veel met de planten geselecteerd, met als gevolg tal van cultivars met witte, roze, mauve, blauwe en paarse bloemen. Ook dubbelkleuren komen veel voor. Na een warme zomer zullen deze hibiscussen tot ver in de herfst doorbloeien In sommige subtropische gebieden (bijvoorbeeld Zuid-Europa) zijn ze volledig ingeburgerd en verwilderd.

Deze soort houdt van zeer voedselrijke grond die liefst wat lemig moet zijn en iets kalk mag bevatten. De planten doen het alleen goed in de volle zon en dienen zo warm en beschut mogelijk geplant te worden. Het duurt even voor ze goed zijn aangeslagen, maar één seizoen na het planten ontwikkelen ze zich meestal snel.Snoei in het eerste voorjaar alle takken tot de helft in om een bossige uitgroei te bevorderen. Daarna kan corrigerende snoei nodig zijn (laat in het voorjaar). Verwijder dan ook ingevroren takdelen. Takken met anders gekleurde bloemen wegnemen zodra je ze ziet. Geef de plant in de lente bemesting met organische voeding, vooral beender- of bloedmeel. Strooi vroeg in de zomer eventueel kaliumrijke mest boven de wortels uit. Bescherm de wortels in het najaar met een laag organische mulch. Zorg dat de bodem nooit uitdroogt, maar deze mag ook niet te lang nat blijven. De Hibiscus verdraagt matige vorst, maar bij strenge vorst kunnen ze diep invriezen. Bescherm de plant dan tijdelijk met tuinvlies.

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"

 

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »