• Liriope mus. 'Moneymaker'

Liriope mus. 'Moneymaker'

Liriope mus. 'Moneymaker'
Artikelnummer:
12903
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
Koop 25 voor €1,99 per stuk en bespaar 13%

€2,29
Incl. btw

Vaste Plant Potmaat: P9 (9cmx9cm)

Ned naam: Leliegras

Liriope muscari “Moneymaker” of leliegras is een vaste plant die wintergroen is. Deze leliesoort delen wij in onder siergras vanwege zijn mooie blad.
Deze wordt rond de 25/30 cm hoog en het blad is fris groen van kleur en heeft wat weg van de Ophiopogon soorten.
Liriope wordt groter in de regel maar is net als de Ophiopogon soorten toepasbaar in vakbeplantingen en solitaire of rand beplanting.
Zeker in een rotstuin, Japanse tuin of border is dit siergras een succes. Ook als kuipplant kunnen de Liriope en Ophiopogon soorten goed gebruikt worden.

De bloei van deze Liriope zit echt boven de plant en valt direct op. Deze leliegras soort heeft een lila/paarse bloeiwijze die wat lijken enigszins op het Druifje (Muscari). De bloeiaar komt ook wat hoger dan bij de Liriope muscari Big Blue, tevens is de bloem groter.

Wat later in de zomer komen de bloemen vanaf augustus te voorschijn en bloeit de Liriope muscari “Moneymaker” tot aan oktober.
In combinatie met het fijne donkergroene blad en de opzichtige bloei maakt dit een bijzondere plant.

Tegen de herfst maken de uitgebloeide bloemen plaats voor zwarte bessen die vaak in de winter ook nog aan de plant blijven zitten.
Als u de plant als onderbegroeïng of bodembedekker gebruikt dan heeft u in eerste instantie 6-8 planten per m² nodig.
Na verloop van een paar jaar is het een dichte groene deken waar onkruid absoluut geen kans meer krijgt en u wat meer tijd over houdt om te genieten van uw tuin.
Aanplanten in de volle grond in doorlatende grond is prima maar geen pré, leliegras groeit op op alle plaatsen.
Half schaduw tot een schaduwrijke plek is geen probleem voor de groei en bloei.
Vandaar is deze als plant als onder beplanting makkelijk in te zetten.

Leliegras heeft zeer weinig onderhoud nodig, u mag vanaf april/mei wat koemestkorrel strooien, verder hoeft u eigenlijk niets te doen.
Liriope tolereert hitte en droogte alsmede vochtige schaduwrijke omstandigheden. Wel prefereert de plant een plaatsje in half schaduw in licht vochtige humeuren doorlatende grond, op een dergelijke plaats zal ze zich snel uitbreiden.
De winterhardheid is zeer goed en in ons klimaat zeker geen probleem.
Winterhardheid zone 6a (-23ºC).

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »