• Lonicera Henryi
  • Lonicera Henryi

Lonicera Henryi

Lonicera kamperfolie henryi
Artikelnummer:
10789
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:

€6,95 €6,61

Incl. btw

Potmaat: C2
Hoogte bij aflevering: 80cm (zie keuzemenu)
3 stoksgebonden

De Lonicera henryi is een halfwintergroene klimmende kamperfoelie. In tegenstelling tot de meeste andere en bekendere kamperfoelies blijft deze klimmer groen in zachte winters. Maar in vergelijking met de bekende kamperfoelies zijn de bloempjes klein. Na de bloei ontstaan wel blauwzwarte vruchten. Net als de struikkamperfoelies zien we deze kamperfoelie in het openbaar groen terug. In de tuin is hij het mooist tegen een lichte muur.De Nederlandse naam kamperfoelie is een verbastering van de Latijnse naam caprifolium dat ‘geitenblad’ betekent, omdat geiten graag van deze planten schijnen te eten. De geslachtsnaam Lonicera is een vernoeming van Adam Lonitzer, een Duits botanicus die leefde van 1528-1586. Dit geslacht bestaat uit twee grote groepen planten die alleen op het noordelijk halfrond voorkomen. Je hebt de bekende klimplanten met de geurende bloemen en daarnaast de sterke bladverliezende en groenblijvende struiken. Ze hebben allemaal bladeren of blaadjes die steeds in paren tegenover elkaar staan en vijftallige bloemen, maar dat laatste is vaak heel moeilijk te herkennen vanwege de exotische vorm die ze soms hebben. De bloeiende soorten geuren veelal verrukkelijk (vooral ‘s avonds) en vormen enkele of dubbele bessen.

Algemeen onderhoud

Vrijwel alle kamperfoelies houden van goed doorlatende grond die wel vocht vasthoudt en dus liefst flink veel humus moet bevatten. Het zijn ten slotte van nature bosrandplanten.

Snoeien van oude en lange stelen bevordert de bloei en levert nieuwe takken en scheuten op. Dit kan het beste half maart.
Weggevreten blad door bladluis komt veel voor bij kamperfoelie. Hele kolonies van deze beestjes kunnen neerdalen op deze plant. De bestrijding kan met eenvoudige middelen zoals een mengsel van water gemengd met groene zeep en spiritus of een speciaal middel tegen bladluizen. Meeldauw ('het wit') overdekt blad en bloem met een wit, pluizig dons. Planten die hierdoor worden aangetast, moeten worden bespoten met een bestrijdingsmiddel.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »