• Lonicera pileata

Lonicera pileata

Lonicera pileata',Kamperfoelie.
Artikelnummer:
11165
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€2,59
Incl. btw

Naam plant: Lonicera pileata
Hoogte bij aflevering: 30-40 cm
Potmaat: C1,5
Bloeiperiode:
Plantlocatie: Zon/Half schaduw
Type grond: Alle grondsoorten
Winterhard: -20 graden
Snoeien:
Voorraad:

100+

Beschrijving:

Lonicera die in het Nederlands Kamperfoelie heet doet de meeste mensen direct aan een rijk bloeiende klimplant denken die weelderig de pergola’s en schuttingen siert. De Lonicera pileata is echter een breed uitgroeiende heester met een hoogte van ongeveer 80cm die veel wordt aangeplant in plantsoenen, op taluds en als vakbeplanting.

Het blad van de Lonicera pileata is vrij smal, dik en leerachtig glimmend groen. De kleine buisvormige citroengele bloemen die in mei bloeien hebben lange meeldraden en verspreiden een aangename geur. De vruchten zullen in Nederland en België niet vaak te zien zijn. Lonicera pileata is een half wintergroene heester die het op vrijwel iedere grondsoort doet. Ook is de Lonicera pileata niet kieskeurig voor wat betreft zonlicht en vochtigheid. Bij matige winters kan de Lonicera pileata zijn blad laten vallen maar zal in het voorjaar altijd weer uitlopen.

De beste tijd om Lonicera pileata te snoeien is september/oktober. Snoeien kan je doen met een heggenschaar. Snoei de heester gerust flink terug daar de Lonicera pileata snoei erg goed kan verdragen. Je kan de Lonicera pileata zelfs aanplanten als een lage heg. 

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »