• Luzula Nivea
  • Luzula Nivea
  • Luzula Nivea

Luzula Nivea

Luzula Nivea, Veldbies ,wintergroen, winterhard.
Artikelnummer:
10988
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€1,84
Incl. btw

Naam plant: Luzula Nivea
Hoogte bij aflevering: 20-30cm
Potmaat: P9/C2
Bloeiperiode: Voorjaar
Plantlocatie: Zon/half schaduw
Type grond: Zure tot lichte grond
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Najaar
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De veldbies Luzula nivea maakt een grasachtige indruk, maar het zijn biezen met grasachtig blad die met leuke bloempjes kunnen bloeien. Luzula nivea heeft sierlijk smal blad. Na de bloei in juli-augustus verschijnen mooie roodbruine zaden waarvan u de gehele winter kunt genieten. De veldbies geeft namelijk een prachtig wintersilhouet in de tuin.

Het zijn geen spectaculaire planten, maar het zijn wel goede, matig hoge bodembedekkers. Hun grote voordeel is dat ze ‘s winters groen blijven en dat ze het uitstekend doen op schaduwplekken. De verschillende soorten komen uit allerlei gebieden in Europa, Azië en Noord-Afrika. De planten breiden zich langzaam uit en zijn zeer sterk en weinig ziektegevoelig. Heel onderhoudsvriendelijk dus.

Veldbiezen groeien in iedere normale tuingrond, zo lang die niet te nat, te arm of erg droog is. Je hebt er nauwelijks omkijken naar en hoeft er weinig aan te doen. In het voorjaar wat organische mest en bij grote droogte water geven, is het enige. De uitgebloeide bloemen verdwijnen vanzelf tussen het blijvende blad.
 

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »