• Miscanthus Giganteus

Miscanthus Giganteus

Miscanthus Giganteus
Artikelnummer:
12472
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€6,89
Incl. btw

Miscanthus Giganteus

Nederlandse naam: reuzenriet, Chinees reuzenriet
Andere gebruikte benamingen: Miscanthus floridulus, Miscanthus sinensis gigantheus, Miscanthus japonicus
Bloeitijd: 9-10
Bloemkleur: zilverachtige
Hoogte min-max: 2.5-3
Bladeren: groen met witte bies
Potmaat C3

Reuzenriet of Miscanthus floridulus kan ruim een meter breed worden en is het gehele jaar een aantrekkelijk siergras voor de tuin.

Alle soorten hebben elegant blad en de meeste bloeien met prachtige pluimen. Als de plant is uitgebloeid, behouden de pluimen en het blad sierwaarde gedurende de gehele winter. Deze grassoort is steeds populairder geworden omdat hij goed combineert met harde materialen en modern strak tuinmeubilair. Het is een goed alternatief voor bamboe, maar woekert helaas ook wel een beetje. Alleenstaand is prachtriet meestal het mooist. Vooral aan de rand van een vijver of gazon.

Reuzenriet komt oorspronkelijk uit China en is een van de hoogste grassen voor in de tuin. Het is een groot soort prachtriet, dat in onze winters bovengronds afsterft. De stengels kunnen in één seizoen wel 3 meter hoog worden. Aan de stengels verschijnen geweldig lange, smalle grasachtige bladeren van wel een meter. De bladkleur is groen met een witte middennerf. Net als bij riet verhouten de stengels enigszins. Bloei komt in ons klimaat alleen voor in warme zomers. De pluimen worden dan zilverwit en blijven lang decoratief.

Miscanthus Giganteus is een schitterende variant voor de pampasgras.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »