• Miscanthus sin. 'Zebrinus'
  • Miscanthus sin. 'Zebrinus'

Miscanthus sin. 'Zebrinus'

Miscanthus sin. 'Zebrinus'
Artikelnummer:
12404
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€4,59
Incl. btw

Naam plant: Miscanthus sin. 'Zebrinus'
Hoogte bij aflevering: voorjaar 25cm / najaar 50cm
Potmaat: C2
Bloeiperiode: Augustus-September
Plantlocatie: Zon/half schaduw
Type grond: Alle grondsoorten
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Winter
Voorraad:

100+

Beschrijving:

Miscanthus sinensis 'Zebrinus' is een sierlijk siergras met een opvallend en fraai dwarsgestreept blad. De plant wordt circa 160-200 cm hoog. De bloei van dit decoratieve prachtriet vindt plaats in de periode september-oktober.

Miscanthus sinensis 'Zebrinus' staat het liefst in de volle zon of in de lichte schaduw. De bodem mag niet te droog zijn. Miscanthus sinensis 'Zebrinus' is een mooi siergras waarvan ook een haagje te maken is.

Miscanthus sinensis is een hooggroeiend, pollenvormend siergras met rietachtige stengels en smalle bladeren. In het midden van de bladeren lopen witte nerven. De eerste groei van dit siergras verschijnt in het voorjaar. Naarmate de zomer vordert en de warmte toeneemt begint dit grassoort pas flink door te groeien. In augustus – september bloeit Miscanthus sinensis met mooie, opgaande pluimen. Deze bloeipluimen krijgen eerst een roodachtige, bruine kleur. Later in de herfst verkleuren ze naar zilvergrijs. Ook het loof verandert in de herfst van kleur, van groen naar goudgeel. In de winter sterft het blad van Miscanthus sinensis tenslotte langzaam af. 

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:     
• De omvang  van de plant     
• De groeistructuur     
• De gezondheid van de plant     
• De kweekcondities         

"Wij overtreffen verwachtingen"
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »