• Pachysandra Silver Edge
  • Pachysandra Silver Edge

Pachysandra Silver Edge

Pachysandra Silver Edge
Artikelnummer:
13523
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€1,90
Incl. btw

Vaste Plant Potmaat: P9 (9cmx9cm)

Pachysandra Silver Edge heeft een glanzend en leerachtig groen blad. De weinig opvallende bloemen zijn crème wit van kleur en laten zich in het voorjaar zien, bovendien geuren ze aangenaam. Het frisgroene gewas wordt circa 15 tot 20 cm. hoog. Randen van het blad zijn witachtig.
Het is een voortreffelijke wintergroene bodembedekker die zich probleemloos uitbreidt via ondergrondse worteluitlopers waardoor er al snel een dichte bodembedekkende mat van Pachysandra gevormd zal worden. Ondanks de worteluitlopers zijn het beslist geen woekerende planten maar juist een goede oplossing om onkruid tegen te gaan. Pachysandra terminalis is een perfecte bodembedekker die als onderbegroeiing onder heesters en bomen goed gedijt. In grotere plantvakken in een strakke moderne tuin komt Pachysandra ook helemaal tot zijn recht. De meeste Pachysandra's houden van een lichte tot volle schaduw. Pachysandra term. 'Green Sheen' kan vanwege het glanzende blad ook goed zonlicht verdragen. Het is een bodembedekker die weinig eisen aan de bodem stelt, zolang deze voldoende vochtig  is en niet te kalkrijk. Door jaarlijks een snoei of maaibeurt uit te voeren blijft het gewas fris en vitaal. Ook is het raadzaam om tijdens de winterbeurt een dun laagje humus aan te brengen. Lichtjes bijmesten kan op sommige gronden zorgen dat het gewas zich beter ontwikkeld en de kleur mooi fris groen blijft.

Aantal per m2: 6 tot 9 stuks

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »