• Pampas Gras

Pampas Gras

Cortaderia
Artikelnummer:
10531
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:

€9,95 €5,69

Incl. btw


Naam plant: Cortaderia selloana Pumila
Hoogte bij aflevering: Hoogte
C2 april 35cm  /  juli 60cm
C5 april 60cm  /  juli 120cm  (tip!)
C10
Potmaat: C2/C5
Bloeiperiode: Najaar (september/oktober)
Plantlocatie: Zon/half schaduw
Type grond: Alle grondsoorten/ doorlatende bodem
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Winter/Voorjaar
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De Cortaderia pampasgras is geschikt om mooie accenten te leggen.  Deze siergrassoort komt prima tot zijn recht als sollitair met zijn mooie groene neerhangende blad. Vanaf augustus t/m november verschijnen de schitterende roze pluimen die tot 200 cm hoog kunnen worden en zeer rijk bloeien. Dit in tegenstelling met de Cortaderia selloana die wordt wel 300 cm hoog en kan snel voor bepaalde tuinen te groot worden. 

Een plaats in de zon of half schaduw is prima en de grondsoort maakt de plant niet veel uit. Wel staan deze planten in de winter liever niet te nat, goed doorlatende grond is voldoende.


Pampasgras heeft weinig onderhoud nodig, u mag de plant vanaf april om de twee maanden licht bemesten met wat koemestkorrel. In de winter verdorren de bladeren en worden bruin, u kunt het beste de pol pas in het voorjaar, zo rond eind maart terug knippen (kijk hierbij wel uit voor snijwonden, het gras is vrij scherp). Vanaf eind april zal de pol langzaam weer uitlopen met nieuw fris blad.Verder heeft de Cortaderia selloana “Rosea” weinig onderhoud nodig, licht bemesten in het voorjaar en zomer met wat koemest is eigenlijk alles.

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:     
• De omvang  van de plant     
• De groeistructuur     
• De gezondheid van de plant     
• De kweekcondities         

"Wij overtreffen verwachtingen"

Gerrit Geplaatst op 12 December 2014 at 23:04

Mooie plant met mooie pluimen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »