• Panicum virgatum ‘Heavy Metal'

Panicum virgatum ‘Heavy Metal'

Panicum virgatum ‘Heavy Metal',vingergras, pluimgierst, siergras.
Artikelnummer:
10966
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€4,54
Incl. btw

Naam plant: Panicum virgatum ‘Heavy Metal'
Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu
Potmaat: C2 en C5
Bloeiperiode: Zomer
Plantlocatie: Zon/ half schaduw
Type grond: Goede tuingrond, niet te nat.
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Voorjaar
Voorraad:

100+

Beschrijving:

Het vingergras Panicum virgatum ‘Heavy Metal’ wordt tot 120 cm hoog en heeft blauwgrijs blad. De plant bloeit vrij laat, van augustus tot oktober. Deze soort komt uit Noord- en Midden-Amerika. Het is een polvormende plant die ook uitlopers vormt. Iedere plant kan tot wel 2 m hoog worden met 15-60 cm lange, onbehaarde bladeren. De sierlijke bloempluimen (als kwasten) kunnen wel 50 cm lang worden. De Latijnse soortnaam virgatumstaat voor roedeachtig en verwijst naar de stengels die als een compacte koker omhoog groeien en waaruit de bladeren en bloemen tevoorschijn komen.

Het vingergras is naaste familie van de grassen die we in het gazon tegenkomen. Het is een groot geslacht met vooral eenjarige soorten, waaronder ook het bekende voedselgewas gierst valt. De mooiste cultuurvariëteiten hebben fraai gekleurd en in de herfst nog verder verkleurend blad. Vingergras groeit behoorlijk stijf (maïsachtig) omhoog, maar de bladeren hangen mooi over. Dat geeft een diffuus beeld en vormt een goede onderbreking van kleur en vorm in de tuin. Als de bladeren beginnen te verkleuren, verschijnen ook grote, wijde pluimen die uit enorme aantallen kleine bloeiaartjes zijn samengesteld.

Vingergras staat het best in de volle zon op een niet te natte grond. Je hoeft er nauwelijks onderhoud aan te doen. In het voorjaar snijd je de oude stengels helemaal af en zullen al gauw nieuwe scheuten uit de grond opschieten. Oudere stengels kunnen gemakkelijk omknikken, dus eventueel steunen. 

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"

 

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »