• Partenosisus Engelmanii

Partenosisus Engelmanii

Partenosisus Engelmanii is een lage soort van 3/5m met mooie herfstkleuren en blauwe bessen. Deze wilde-wingerdcultivar onderscheidt zich van de soort door de meer lancetvormige bladeren. Deze zelfhechtende, bladverliezende klimheester kan tot 15 m ...
Artikelnummer:
13320
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€4,59
Incl. btw

Beschrijving
Deze wilde-wingerdcultivar onderscheidt zich van de soort door de meer lancetvormige bladeren. Deze zelfhechtende, bladverliezende klimheester kan tot 15 m hoog en breed alles bedekken. Jonge twijgen zijn roodachtig.

Het blad is groen, van onderen iets blauwgroen; in de herfst verkleurt het naar oranje en rood. De bloei valt niet op, na de zomer kunnen blauwzwarte vruchten verschijnen. Voor zon tot schaduw.

Parthenocissus is een vlijtige klimplant die gemakkelijk een gevel kan bedekken, wel opletten voor het houtwerk, hij hecht zich vast door middel van zuignapjes.
Houdt van veel licht en zon maar staat niet graag tegen een hete muur.
Na het planten kort afsnijden tot de grond opdat de nieuwe ranken zich zouden hechten aan de muur. De wilde wingerd is vooral voor zijn blad populair, mooi groen in de zomer en prachtige
herfstkleuren.

Plantgroep Klimplanten 
Bloeikleur Geen
Standplaats Zon 
Familie Winlde Wingerd
   
Bladkleur Groen
Bloeitijd  
Wintergroen nee
Afleverhoogte 80 cm
Grondsoort Goede tuingrond. Niet te
nat.
Toepassingssuggesties Muur Solitair Klimscherm Pergola


Onderhoud door in het voorjaar de zijscheuten terug te knippen op 3-4 ogen van de
hoofdgesteltak wordt de bloei bevorderd.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »