• Peer communis ´Clapp´s Favourite´
  • Peer communis ´Clapp´s Favourite´
  • Peer communis ´Clapp´s Favourite´

Peer communis ´Clapp´s Favourite´

Peer communis ´Clapp´s Favourite´, perenboom
Artikelnummer:
12296
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Laagstam
€17,24
Incl. btw

Naam plant: Peer communis ´Clapp´s Favourite´
Hoogte bij aflevering:
175cm    
Stamhoogte 60cm
Potmaat: C7
Plantlocatie: Zon
Type grond: Potgrond
Bestuiving Niet zelfbestuivend 
Snoeien: Winter
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De boom groeit sterk en voor een peer breed uit. De zijtakken hebben sterke neiging tot hangen. Geschikt voor hoogstam en struikvorm. Hij komt laat op gang, het kan wel 15 jaar duren voordat een hoogstam gaat dragen, maar dan blijft hij goed en regelmatig dragen en kan daarom grote oogsten geven

Bloeitijd laat. Vruchtbaarheid op zaailing op latere leeftijd. Kan soms 12 tot 15 jaar duren, aleer vruchtbaarheid optreedt.
Het is een grote geelgroene tot gele, lange peervormige vrucht met een vage, troebele oranje tot roodgele blos en wat vage rode strepen. De vrucht is overdekt met roestige tot rode stipjes. Verder is er weinig roest op de schil. Bijna smeltend vruchtvlees, sappig, rond het klokhuis wat korrelig, zoet en iets rins. De peer is meer of minder aromatisch, afhankelijk van de grondsoort. Op zandgrond blijven de vruchten vaak smakeloos.
Hij kan in harde toestand als compote- of stoofpeer gebruikt worden, kleurt dan geelwit bij het stoven.
PIuk- en consumptietijd ligt eind augustus - begin september. De plukdatum mikt nauw. Ben je iets te vroeg, dan is de peer nog hard en smakeloos, pluk je iets te laat, dan gaat hij van binnen rotten

Is zeer algemeen verspreid. In de latere jaren minder aangeplant door de late vruchtbaarheid. Blijft echter een goede handelspeer, die door de rijptijd in het assortiment moeilijk gemist kan worden.
Voor een goed verloop van de groei moet men tijdig vruchthout vervangen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »