• Prunus persica OUTLET
  • Prunus persica OUTLET

Prunus persica OUTLET

Prunus persica
Artikelnummer:
12377
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Perzik 100cm Outlet
€20,64
Incl. btw

Naam plant:

Prunus persica 

Hoogte bij aflevering:
100cm    
Stamhoogte  
Potmaat: C5
Plantlocatie: Zon
Type grond: Potgrond
Bestuiving Zelfbestuivend 
Snoeien: Na de pluk
Voorraad:

100+

Beschrijving: Prunus persica heeft betrekkelijk winterharde bloemen en hout. De vruchten zijn vroeg, middelgroot, rond met een donkerrode blos en witvlezig. Het witte vruchtvlees laat niet gemakkelijk los van de pit maar is fijn met een aangenaam aroma. De oogst is vroeg en groot. De rijptijd is half tot eind juli. De bomen groeien matig sterk. Deze perzik is ook goed geschikt om in kassen en serres te houden.

Belangrijk is ook het uitdunnen van de vruchten. Een overmatige vruchtzetting is een aanslag op de boom en resulteert in kleine vruchten en onvoldoende groei van de scheuten. Ongeveer vier weken na de bloei worden de overtollige vruchten verwijderd, zodanig dat de onderlinge afstand tussen twee vruchten minstens een handbreedte bedraagt. Rijping volgt binnen twee of drieweken. De vruchten aan de boom laten rijpen, om de drie dagen plukken en ze laten narijpen, zodat het vruchtvlees gemakkelijk loslaat van de schil en de pit. De overgebleven vruchten kunnen vervolgens verder groeien en rijpen.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »