• Pinus mugo Pumilio
  • Pinus mugo Pumilio

Pinus mugo Pumilio

Pinus mugo var. pumilio, dwergbergden, wintergroen, winterhard.
Artikelnummer:
10883
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€11,44
Incl. btw

Naam plant: Pinus mugo var. pumilio
Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu
Potmaat: Zie keuzemenu
Bloeiperiode:
Plantlocatie: Zon/half schaduw
Type grond: Voedselrijk en vochtdoorlatende bodem
Winterhard: -30 graden
Snoeien:
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De nederlandse naam is Dwergbergden, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook als bodembedekker te gebruiken. Geschikt voor een koele open plaats.


Meestal liefhebbers-planten, van oorsprong vaak uit berggebieden. Met een min of meer voedselrijke, matig droge tot licht vochtige grond die licht zuur tot kalkhoudend is en bestaat uit zand-leem/klei. Zonnig en warmte verdragend, ook in de lage landen goed te houden. Moeilijk met vaste planten te combineren, door te lage takken, oppervlakkige worteling o.i.d.


Onderhoud:
Deze Pinus heeft al zo'n compacte en volle vorm dat snoeien absoluut niet nodig is. Verdraagt droogte uitstekend.


Bemesting:
Het is belangrijk dat planten goed groeien, groen blad vertonen, goed bestand zijn tegen ziekten en goed bloeien. Voor de eerste twee is stikstof nodig, voor de laatste twee kalium. Aangezien de meeste planten al een goed wortelgestel hebben en omdat het beter voor het milieu is zit er minder fosfor in de formule. Advies samenstelling: N4+P2+K6 tot maximaal N8+P6+K8.

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »