• Pruim domestica ´Opal´
  • Pruim domestica ´Opal´
  • Pruim domestica ´Opal´
  • Pruim domestica ´Opal´

Pruim domestica ´Opal´

Pruim domestica ´Opal´, pruimenboom
Artikelnummer:
12356
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Patio C7
€21,84
Incl. btw

Naam plant: Pruim domestica ´Opal´
Hoogte bij aflevering:
80-120cm    
Stamhoogte 40cm
Potmaat: C7
Plantlocatie: Zon
Type grond: Potgrond
Bestuiving Zelfbestuivend 
Snoeien: Na de pluk
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De boom is een matig tot sterke groeier. Op de boom kan een normale snoei toegepast worden. Boom goed open snoeien om Moniliarot te beperken
Weinig gevoelig voor loodglans en kanker. Monilliavruchtrot: Rottende vruchten met bruingele ringen ontstaan wanneer er geen vruchtdunning toegepast wordt en de vruchten tegen elkaar blijven hangen.

De bloei is in april met veel bloemen. Kwaliteit stuifmeel is goed, is zelffertiel. Opal draagt soms meer vruchten dan de takken kunnen dragen. Om inscheuren en zelfs afbreken van de takken te voorkomen moet eind juni het teveel aan vruchten worden weggenomen. Daarmee wordt de kans op Moniliarot verkleind. De ziekte verspreidt zich voornamelijk door pruimen die tegen elkaar hangen.

De oogst is vroeg en rijk aan vruchten. Prunus domestica ´Opal´ produceert kleine pruimen die paars van kleur zijn op een geelrode achtergrond. Het geelgroene vruchtvlees is sappig en heerlijk van smaak. Het is een vroeg rijpende pruim waarvan de vruchten kunnen worden geplukt vanaf begin augustus. Dit ras wordt voor algemene teelt aanbevolen. Het is een fijne handpruim, maar ook uitermate geschikt voor compote en jam. Daarnaast komt de smaak goed tot zijn recht in een rumpot

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »