• Pruim domestica ´Reine-Claude Verte´
  • Pruim domestica ´Reine-Claude Verte´

Pruim domestica ´Reine-Claude Verte´

Pruim domestica ´Reine-Claude Verte´, pruimenboom
Artikelnummer:
12308
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€17,23
Incl. btw

Naam plant: Pruim domestica ´Reine-Claude Verte´
Hoogte bij aflevering:
175cm    
Stamhoogte 60cm
Potmaat: C7
Plantlocatie: Zon
Type grond: Potgrond
Bestuiving Niet zelfbestuivend 
Snoeien: Na de pluk
Voorraad:

100+

Beschrijving:

Deze pruim komt vermoedelijk uit Armenië. 16e eeuwse en misschien nog oudere pruim, er zijn aanwijzingen dat ze uit de Karolingische of zelfs uit de Romeinsetijd stamt. Genoemd naar Koningin Claude, de gemalin van François 1e van Frankrijk.

De boom groeit matig, maakt bolronde vrij dichte kroon. Wordt meestal als stamboom gekweekt. Vraagt goede grond.

De bloeitijd is vroeg. Gelijke bloeiers zijn Early Laxton, Early Rivers. Is zelfsteriel.
De vruchtbaarheid laat meestal veel te wensen over. Verondersteld wordt, dat bomen op eigen wortel vruchtbaarder zijn, dan veredelde bomen. Wordt om de kwaliteit van de vrucht gewaardeerd, ondanks onregelmatige dracht. Gezondheidstoestand van de boom is over het algemeen gunstig.
De vruchten blijven klein in een grasboomgaard, aanbevolen wordt de boom diep te planten zodat de entplaats onder de grond komt.

Komt vrij veel voor in Zuid-Limburg, is verder wel algemeen, doch niet sterk verbreid. Voldoet alleen in het Zuiden van ons land. Verdient wegens onvruchtbaarheid geen bijzondere aanbeveling, ondanks de buitengewone kwaliteit van de vrucht, welke speciaal gevraagd wordt voor de conservenindustrie en steeds hoog in prijs is
In het algemeen aan te raden, mits men voldoende rekening houdt met de grondsoort, standplaats en verzorging van de boom.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »