• Pruim domestica ´Victoria´ Halfstam
  • Pruim domestica ´Victoria´ Halfstam
  • Pruim domestica ´Victoria´ Halfstam

Pruim domestica ´Victoria´ Halfstam

Pruim domestica ´Victoria´, pruimenboom
Artikelnummer:
14445
Levertijd:
Binnen 8 werkdagen
Reviews:
  • Halfstam
€34,44
Incl. btw

Naam plant: Pruim domestica ´Victoria´
Hoogte bij aflevering:
275cm    
Stamhoogte 120cm
Potmaat: C10
Plantlocatie: Zon
Type grond: Potgrond
Bestuiving Zelfbestuivend 
Snoeien: Na de pluk
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De pruim Prunus domestica ‘Victoria’ is een uitstekend zelfbestuivend ras met zware geelpaarse vruchten geeft met een heerlijke smaak. De vruchten zijn een paar weken te bewaren in de koelkast. De eindgrootte van de boom wordt bepaald door het type onderstam. Het is een ras dat in 1840 in Engeland werd aangetroffen.

Het geslacht Prunus is enorm groot. De kers hoort erbij, maar ook de sierkers en de pruim, de sleedoorn, de wintergroene laurierkers, de bospest of vogelkers, abrikoos en en perzik. Wat ze gemeen hebben is de steenvrucht, de vrucht met meestal één harde kern. Veel soorten zijn hier wel winterhard, maar kunnen te lijden hebben van late vorst in het voorjaar, wat de vaak schitterende bloei kan ruïneren. De hangende takken en de prachtige bloemen in de lente zorgen voor een idyllische aanblik. Een pruimenboom is een aanwinst voor elke tuin. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, bloeien  mooi in het voorjaar, en de pruimen smaken lekker. Een rijpe pruim van eigen pruimenboom smaakt veel beter dan een pruim uit de supermarkt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »