• Prunus Laurocerasus Laurier Rotundifolia
  • Prunus Laurocerasus Laurier Rotundifolia
  • Prunus Laurocerasus Laurier Rotundifolia
  • Prunus Laurocerasus Laurier Rotundifolia
  • Prunus Laurocerasus Laurier Rotundifolia

Prunus Laurocerasus Laurier Rotundifolia

Prunus Laurocerasus Laurier Rotundifolia, laurierkers, wintergroen, winterhard.
Artikelnummer:
10807
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€3,44
Incl. btw

Naam plant: Prunus Laurocerasus Laurier Rotundifolia
Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu onder de foto
Potmaat: Kluit
Bloeiperiode:  
Plantlocatie: Volle grond / zon/ half schaduw
Type grond: Bosgrond / turfgrond / potgrond/ tuingrond (humusrijk, kalkhoudend grond)
Winterhard: -20 graden
Snoeien:  
Voorraad:

100+

Beschrijving:

De Prunus laur. Rotundifolia of Laurierkers is een groenblijvende plant die  redelijk winterhard is. Het is een sterk groeiende struik, die behoorlijk breed kan worden.Deze Prunus wordt vaak gebruikt als heg om wind te vangen, wil je dat hij niet te breed wordt, dan moet je hem twee keer per jaar snoeien. Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ wordt ongeveer 4 m hoog.

De plant kan in zon en schaduw staan. In principe doet hij het op alle grondsoorten, maar de struik heeft een voorkeur voor voedselrijke, humusrijke en kalkhoudende grond.Deze Prunus kan goed tegen wind, maar is wel gevoelig voor strenge vorst. De takken kunnen invriezen bij strenge vorst. Planten kan het best gebeuren tussen oktober en maart, er moet de eerste tijd voldoende water worden gegeven.


Prunus laurocerasus Rotundifolia heeft grootbladig, glanzend lichtgroen blad met een lancetvorm. Het blad wordt tot 11 cm lang. Het is een groenblijvende struik. Het blad van Prunus is giftig. De struik groeit dicht en compact, met opgaande takken en hij groeit breed uit.De plant bloeit met witte opgaande aren van ongeveer 20 cm hoog in april en mei, na de bloei vormt de Prunus zwarte bessen.

Prunus laurocerasus Rotundifolia hoeft niet gesnoeid te worden, maar wordt dan wel hoog en vooral breed. Vooral bij het gebruik als heg is het verstandig om twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer kan eind mei/ begin juni plaatsvinden, de tweede snoei in september. Bemesten kan eind mei en in juli plaatsvinden.
 

Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »