• Rhododendron Ponticum
  • Rhododendron Ponticum
  • Rhododendron Ponticum

Rhododendron Ponticum

Rodendendron Ponticum, wintergroen, heester, winterhard.
Artikelnummer:
11112
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€18,34
Incl. btw

Naam plant: Rhododendron Ponticum
Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu
Potmaat: Zie keuzemenu
Bloeiperiode: Voorjaar
Plantlocatie: Half schaduw
Type grond: Zure, luchtige, doorlatende grond
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Niet snoeien
Voorraad:

100+

Beschrijving:

Is en zeer robuuste en bijzonder winterharde rhododendron. De bladeren zijn diep groen en stralen gezondheid uit. De groei is fors te noemen tot 4m hoog en dit ras is dan ook alleen geschikt voor grotere tuinen en grotere groepen. Goed geschikt als achtergrond in een border. De planten kunnen ook goed de hete middagzon verdagen. De lila kleurige bloemen hebben een geelrode tekening. Er zijn ook afwijkende vormen met lavendelkleurige bloemen. Het blad is giftig voor vee.De struik bloeit voor het eerst als deze ongeveer twaalf jaar oud is.


Bijna alle Rhododendrons en Azaleas vereisen een zure luchtige , goed doorlatende grond waarin overtollig water snel wordt afgevoerd. Toch mag de grond niet volledig uitdrogen , Staan de struiken de struiken gegroepeerd dan kan men de grond zuurder maken door de grond te mengen met turfmolm en organisch materiaal. Bij individuelele planten maak je een ruim plantgat van circa 2x de omvang en diepte van de wortelkluit . De plantaarde meng je hier ook met goed verteerbaar materiaal als turfmolm. De grond rond de plant moet ook vocht vasthouden om de ondiepe wortels tegen uitdrogen te beschermen , en dat kan je bereiken door een dunne mulchlaag van bladaarde of versnipperd hout rond de plantvoet aan te brengen. Een onderbeplanting van bodembedekkers kan ook. Vermijd te veel overteerbaar materiaal als schors , dat veroorzaakt stikstof tekort. Verder houd de plant van halfschaduw. Felle zon veroorzaakt bladbeschadiging , en in de schaduw bloeid de plant soms aanmerkelijk minder.


Over het algemeen vragen ze weinig onderhoud. Een dunne mulchlaag ieder jaar en extra bemesten is zelden nodig. In het voorjaar kan je ze extra bemesten met een meststof met veel kalium en magnesium (+-50gr om de voet van een struik) en daarna royaal water geven. 
Het verwijderen van de uitgebloeide bloemen voorkomt zaadvorming en stimuleerd het maken van knoppen voor een rijkere bloei.het volgende jaar. Snoeien : Liefst onmiddellijk na de bloei. 
Verder heeft de plant weinig snoei nodig buiten het verwijderen van winterschade en dode takken.
Als snoeien onvermijdelijk is , verwijder dan een hele tak of snoei altijd boven een laatste blad. Om de struik compakter te maken kan je de toppen snoeien . Dit is de struik snoeien boven een krans van bladeren , waardoor de tak zich opsplitst.Ook kan je de struik snoeien boven een slapend oog waardoor de tak opnieuw uitloopt (niet altijd) Sommige soorten kan je ook volledig afzagen tot op 0,5/1m boven de grond , waarna hij snel weer uitloopt (alleen in noodgevallen) Bij erg droge zomers waardeerd de plant een royale gietbeurd , maar echt noodzakelijk is het meestal niet.
Wij verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »