• Salvia 'Ostfriesland'
  • Salvia 'Ostfriesland'

Salvia 'Ostfriesland'

Salvia nem. 'Ostfriesland'
Artikelnummer:
13043
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:
€1,55
Incl. btw

Vaste Plant Potmaat: P9 (9cmx9cm)

Salvia nemorosa 'Ostfriesland'         

De nederlandse naam is Salie, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is violetblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is  30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.

Plant voor een open ruimte.

Geeft de voorkeur aan een open plaats zonder bomen en struiken met een min of meer voedselrijke bodem. Voor een warme, zonnige plek.  Heeft het effect van een borderplant, waarmee die ook goed te combineren is. Soort dat in de winter bescherming nodig heeft tegen teveel regen en sneeuw, 's zomers niet te droog. Weinig of niet woekerend, goed te combineren.

Onderhoud etc.:

Kortlevende vaste planten, wat inhoudt dat de planten iedere 3 jaar gescheurd moeten worden. Wied regelmatig tussen de planten. Knip na de eerste bloei tot even boven de grond af. De plant geeft dan nog een rijke nabloei. Snijbloem.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »