• Wisteria sin. Prolific
  • Wisteria sin. Prolific
  • Wisteria sin. Prolific
  • Wisteria sin. Prolific
  • Wisteria sin. Prolific
  • Wisteria sin. Prolific

Wisteria sin. Prolific

Wisteria blauwe regen Een keer in het voorjaar snoeien
Artikelnummer:
10564
Levertijd:
Binnen 5 werkdagen
Reviews:

€12,95 €10,93

Incl. btw

Naam plant: Wisteria sin. Prolific
Hoogte bij aflevering: 100 cm of 230 cm
Potmaat: 2 liter of 7 liter
Bloeiperiode: April - augustus
Plantlocatie: Volle grond / Zon
Type grond: Tuingrond
Winterhard: -20 graden
Snoeien: Voorjaar
Voorraad: 75+
Beschrijving: Wij verkopen uitsluitend de bloeiende variant.(230cm)

Snoeien bevordert bloei
Wisteria is geen moeilijke plant. Een lichte, humusrijke grond die voldoende vochtig is, zorgt voor een flinke groei en bloei. Wisteria houdt van zon en anders wordt die wel opgezocht. Alleen de bladeren van Wisteria zijn al de moeite waard om te zien. Wisteria's leven lang en hebben zelden verjongingssnoei nodig. Is dat na vele jaren wel nodig, dan duurt het jaren voordat er weer bloemen verschijnen. Oppassen dus. Na de aanschaf en het planten moet blauwe regen worden 'opgeleid'. In zomer en winter kan de leiplant worden gesnoeid. Direct na het planten moet de hoofdgesteltak worden ingenomen. Knip de 'kop' terug tot zo'n 80 - 90 cm boven de basis. Cultuurvarëteiten (cv's) worden geënt; knip dus nooit onderde entplaats, anders wordt het nooit meer wat. Knip alle zijscheuten die horizontaal uit de gesteltak groeien, in tot op één oog.
In het tweede levensjaar wordt de plant in de winter gesnoeid: de hoofdgesteltak wordt opnieuw ingesnoeid, maar laat 40 - 50 cm van de jonge topscheut boven het gedeelte van het vorige jaar staan. Alle zijscheuten worden gesnoeid tot op drie ogen, behalve die van de onderste zijscheuten. Deze mogen 30 - 40 cm lang blijven en worden horizontaal uitgebogen en aangebonden. In de volgende jaren worden alle zijscheuten wel gesnoeid en de lengte ervan teruggebracht tot 40 - 50 cm ten opzichte van de hoofdgesteltak. Elk volgend jaar worden de zijscheuten uitgebogen en aangebonden. Is de plant eenmaal op hoogte en breedte, dan wordt de snoei aangepast aan het beheersen van de vorm en de productie van (meer) bloemen. Blauwe regen wordt maximaal 10 meter hoog.
Wij   verkopen uitsluitend A- kwaliteit tuinplanten die direct bij de kweker   uitgezocht worden. Hierbij letten wij op de volgende zaken:    
• De omvang  van de plant    
• De groeistructuur    
• De gezondheid van de plant    
• De kweekcondities        

"Wij overtreffen verwachtingen"


        

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »